Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Härligt med höst - då kan man ju bli nerkyld

Nu är det höst på riktigt. En fördel med det är att man riskerar att bli så där riktigt nerkyld när man är ute. "Vad då fördel?" tänker ni. Jag säger bara "varm choklad" så förstår ni.

Man kan:

1. använda tanken på varm choklad som peppning medan man går där och fryser och försöker skynda sig hem.

2.  fira den sköna känslan när man äntligen kommer in. Riktig vardagslyx, gärna med en klick vispad grädde.

Jag och barnen hamnade i en sådan varm-choklad-situation nyligen då det hällregnade och var nära nollgradigt. Döttrarna kom med bussen från skolan men hade glömt ta med sig regnkläderna.

Oj, vad kalla vi blev innan vi kom hem (jag själv lånade ju så klart i sann mamma-anda ut alla varma plagg jag hade till döttrarna så jag frös också). Och vad gnälliga vi blev.

På vägen pratade vi om varm choklad. Och väl hemma blev det mysigt när vi hjälptes åt att vispa och värma. Till slut kunde vi krypa upp i kökssoffan med en filt och njuta. Även lillebror fick en liten, liten mugg som han inte släppte ifrån sig förrän den var urdrucken.

8 november 2010

Din signatur: 
4990
 

Lätt den bästa räddningen i alla väder! Fast för egen del önskar jag en rejäl slurk punsch i koppen... Och massor av hackad, mörk choklad! Mums...

- Superpappan, 9 november 2010

Svara på den här kommentaren

Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...