![]() Snabba scones![]() ![]() ![]() ![]() Egen köttsoppa
En sak som får mig att känna mig som en riktig praktmamma är när jag kokar egen köttsoppa. Det händer ett antal gånger om året och det är alltid med lika stor tillfredställelse jag sätter igång köttkoket. Ner med lök, lagerblad, pepparkorn och morotsbitar i grytan och sen putter, putter, putter i flera timmar. Huset börjar långsamt dofta sådär riktigt mustigt och mysigt. Och myser gör jag med. När köttet kokat klart framåt läggdags är det härligt mört att skära i bitar. Buljongen får svalna utomhus på trappan över natten. Men det bästa är dagen efter då man har en färdig buljong att koka upp på spisen medan man ordnar med innehållet i soppan: potatis, purjolök, morötter och ärter. Och så de färdigskurna köttbitarna. Och så gott det blir! Och som en riktig, härlig praktmamma känner man sig. (Sen behöver jag ju inte berätta att 5-åringen knotar, petar bort allt utom köttbitarna, tackar nej till mer och äter så många mackor hon får.)
21 juni 2010
![]() Fisksoppa![]() ![]() Snabba scones![]() ![]() ![]() Surdegsbröd![]() ![]() ![]() |
|
Heja modiga mamman!
- , 23 juni 2010