Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Är kärlek en krydda?

Har hamnat i en situation där vardagen kräver mycket hel- och halvfabrikat. När båda föräldrarna är delvis utslagna från matchen måste middagen fram med minsta möjliga motstånd. Kraften måste sparas till allt annat så som att barnen ska hållas hela, rena och glada och ha alla matsäckar och gympakläder med sig. Då gäller det att hitta mat som smakar bra och ändå går lätt att fixa. Och att härda ut och vänta på bättre tider.

De flesta konserver går bort. Smakar inget och känns liksom helt urlakat på näring. Pulver är inte heller min grej. Känns konstgjort på något sätt. Bättre med frysta färdigrätter så som kåldolmar och panerad fisk. Eller färdigkryddad kyckling som bara är att sätta in i ugnen.

Våra middagar dessa veckor är helt okej. Men det personliga försvinner. Det måste vara något som händer med mat som någon lägger ner möda på. Är kärlek och omtänksamhet en krydda? Ja, så är det nog.

22 november 2010


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...