Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Varför skumma sylten?

Varför skall man skumma sylt som man kokar? Det framgår i alla recept att kokt sylt skall skummas, men vad är anledningen till detta?

- Mikael

Två bra skäl att skumma sylten: Skummar du försvinner ofta blad med mera som råkat komma med bären. Men framförallt minskar du risken för att sylten blir dålig om den är ordentligt skummad. Grogrunden för mögel blir sämre om du skummar.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt





Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...