Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Regn och rabarber

Vårsolen lyser med sin frånvaro och regnet piskar mot rutan. Växterna hukar med skira blad och blomknoppar och vi stannar inne om vi kan. Ena dagen varmt och nästa snålblåst. Så kommer en sommarvarm dag och vi rusar ut för att möta våren där man utan att överdriva kan säga att man ser hur det växer från en dag till nästa. Rabarbern har redan blommor i Mälardalen och färska örter finns för den som vågar sig ut i regnet. Tiden när årstiden står och väger och inte kan bestämma sig kan göra den starkaste tokig. Tjurig som ett barn drar man sig tillbaka in i värmen för att nästa stund släpa fram grillen eller flytta baslägret till parken.
Nåja! Det lär bli sommar igen! Medan vi väntar hjälper årets första rabarberpaj till att ordna lokalt solsken. Och när regnet vräker ner så kan man alltid trösta sig med att rabarbern behö-ver massor av vatten!

18 maj 2015


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...