Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Ovanligt gott år!

Ibland blir det inte som man tänkt sig. När nyårspartajet är inställt på grund av sjukdom och orken efter jul inte räcker till att mobilisera om, då står man där med näsan i frysen. Nyss hemkommen, med helgpackningen som kuliss i hela huset och utan varken lust eller råvaror för några glittrande middagar. Öppnar kylen som ekar tom. Nej, det går inte ens att hitta några rester att förvandla. Åka och handla känns plötsligt väldigt jobbigt…
Men det är väl nu ens kreativitet sätts på verkligt prov? Rotar runt ett par varv till i frysarna. Jodå! Väljer en bit lammytterfilé från okänt datum. Ekologisk torsk är också fint, om man behandlar den med kärlek, mild kryddning och lite smör. Så gör jag ett fynd: Flera små burkar förvällda kantareller från i fjol! Bortsett från att alla mjölk i huset antingen är torrmjölk eller djupfryst så ska en god sås nog gå vägen.
Potatisen är slut. Fullkornsris kanske inte ett förstahandsval, men om man ändå ska börja året lite nyttigt? Broccoli från frysen får representera grönsaker och en halvt frystorkad baguett i sällskap med gorgonzola förrätt. Efterrätt: Överbliven barnkalasglass, skippar strössel.
I kylen två bortglömda tjeckiska öl från i höstas och till tolvslaget någonting mousserande med persika som jag tror jag hoppar över. Det finns trots allt slattar av minst sex sorters glögg kvar att välja på. Så det nya året kanske kan börja rätt bra trots allt?
Gott nytt år på er!

31 december 2010


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...