Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Matinspiration tar sin tid!

Bäcken ligger torrlagd och vi kommer hem med några skrynkliga kantareller som skramlar i påsen. Sommaren har varit torr i stora delar av landet och svampen lyser med sin frånvaro.

Istället tar vi vara på äpplena som faller från träden och räddar plommon från hungriga rådjur. Eget äppelmos, plommon till sylt och torkad frukt i burkar. Det är någonting visst med hemgjort. Det är någonting lugnande i att fylla förråden. Samtidigt blir det ofta bråttom att hinna med. Med jobb, skola och fritidsaktivitetet springer många av oss genom tillvaron i en ständig press. Sällan märks det lika tydligt som nu, när hösten drar in.

Visst lagar många av oss mat från grunden, visst tar vi vara på skörd av frukt och bär. Så mycket vi orkar och hinner. Men för inspiration behövs ofta tid. Kanske är det därför butikerna svämmar över av halvfabrikat?

Själv tänker jag rensa bland matprojekten denna höst. Kanske minska på antalet varianter. För hellre ett halvfyllt förråd men med inspirationen i behåll än ett proppfullt utan matglädje!

27 september 2016


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...