Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Låt inte semestern sabba en bra middag!

Sommartid i riket och det luktar semestermat. Så nu är det ”lata dagar på stranden” och ”lättlagat för picknicken” som gäller? Jo tjena… Myggiga grillkvällar, baguette på tåget, ostmacka i bilen, vattenmelon som knastrar på en blåsig sandstrand. Middag för halva släkten som mumsar krusbärspaj medan diskmaskinen drar sin sista suck och tvärdör. Och sommardisken tornar upp sig i en gigantisk skyskrapa av dåligt samvete bland oklippt gräs.
Dags att sänka ambitionsnivån ett snäpp. Den perfekta middagen i ett perfekt hem, det perfekta vädret och… Vi vet ju alla att det inte finns. Det går fint ändå. Det är gott nog. Skitgott till och med. Trots disk och ungar som tappar ketchup på snygga duken och att laxen blev lätt kremerad.
Hejja alla tappra hemkockar där ute i grönskan! Som klara släktkalas när frysen pajat i stugan, som pallar disken, som skrapar ännu ett kilo potatis medan ni funderar på om grillfan är varm än. Låt inte semestern sabba en bra middag!

6 juli 2012


Kommentar av Linda
6 augusti 2012

haha, så rätt!/potatisskraparn

Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...