Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Länge leve nödlösningen!

Snabbmat, bara namnet får en att dra efter andan. För vem vill äta mat vars enda syfte är att den gått snabbt att laga? Eller äta. Men många gånger står man endå där, med kombinationen tidsbrist och hunger. Finns det dessutom hungriga barn med i bilden blir läget snabbt akut...

Det är bara att erkänna, det finns dagar då slow-food kan flyga och fara! Här är några av min vanligaste nödlösningar:

1, Soppa. Den snabbaste soppan finna inte på tetra. Eller i påse med pulver. Finhacka en lök, fräs i olja. Slå på vatten, i med buljongpulver. Vispa ner tomatpuré. Krydda och servera med bröd. Tar max fem minuter. Och då hinner du säkert ställa fram knäckebröd och smör.

2, Pasta carbonara. Hur lång tid tar det att koka pasta? 10 minuter, om den ska ha lite motstånd kvar? På de minuterna hinner man tärna skinka, riva ost och vispa ägg. Rör ner, salta och peppra och maten är serverad. Den nyttige överdriver och serverar morötter till. Skalade kanske, men riva tar för lång tid...

3, Gratinerade grönsaker. Har du en ugn som snabbt blir varm? Koka vatten i vattenkokaren, slå det över broccoli, blomkål eller brysselkol. Koka några minuter. Släng ner i en ugnsform. Slå över krossad tomat. Salt, peppar, örtkryddor. Några skivor med osthyveln och skjuts in i ugnen. Till det hela serverar du:

4, Couscous som du kokar i buljong, eller:

5, Bulgur som du också kokar i buljong. Några oliver, lite klippta soltorkade tomater och du är i land.

Livet är fullt av nödlösningar. Och använder man dem inte varje dag så är de ens bästa vänner.

6, Okej, nu pratar vi riktig nödlösning: Tortellini. Behöver jag säga mer? Knappast...

27 september 2010

Din signatur: 
4857
 

Ett blogginlägg i min smak! Här ett bidrag. (Om man inte tycker att snabbnudlar är världens ondska komprimerat i ett litet paket.)

7. Ha frysta kinesiska fiskbullar hemma. Koka dem i vatten tills de blir stora och plufsiga. Släng i ett paket snabbnudlar med räksmak. Ha bara i halva kryddpaketet, annars smakar det för mkt MSG.

Kan varieras m skivad färsk tomat + vispat ägg. Eller kinesisk surkål 雪菜.

- Space babe på Mathimlen, 8 november 2010

Svar av Magnus
8 november 2010

Helt klart nödlösningar ;) Men som sagt - rätt använda är de ens vänner!

Svara på den här kommentaren

Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...