Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

En mjölig matsnobb?

Hamnade i ännu en av dessa pratstunder inför helgen. Alltid kul att prata mat och planer! Själv tänkte jag gör någonting enkelt - slänga ihop en pizza eller nåt... Var inte beredd på reaktionen: Tänkte jag baka själv?! Typ, göra degen... och så kavla den? Gud så jobbigt! När det finns pizzeria... Det blev inte mycket mera prat om middagen. Kanske lika bra så, förresten... Men frågan är vad som är pretentiöst och vad som inte är det? Att glatt visa upp sina dyra knivar är helt okej. Eller berätta om den exklusiva chokladprovningen man varit på. Det är alltså okej att vara lite matsnobb, men därifrån till att mjöla ner sig för en vanlig simpel pizza till fredagen är steget långt. Sen spelar det ingen roll att den pizzan går lika snabbt att baka som att köpa för den som är lite köksvan. (Och den kommer att smaka bra mycket bättre än pappaskpizza.) Om det är snobbigt vet jag inte. Men jag är glad att jag vågar diska degbunken.

12 november 2010


Kommentar av Skruttet
18 november 2010

Det finns fördelar med den där matlagningsalienationen också - alla blir otroligt imponerade när man kommer med ett vanligt hembakat bröd till knytiset (va! Kan man göra sånt själv? Behöver man inte robotar och kemikalier då?) :)

Kommentar av Helena C
13 november 2010

Mitt i prick, jag känner igen mig och tycker själv att jag är väldigt opretentiös. Fast till det stora söndagsfikat imorgon kommer jag att bjuda på färdiga wienerbröd bland allt det hembakade. En liten genväg kan behövas ibland.

Kommentar av Från en som ibland bara inte orkar
12 november 2010

Du får det att låta så himla enkelt... inspirerande!

Svar av Magnus
12 november 2010

Det är klart att man inte orkar varje dag ;) Det är okej med hämtpizza också. Det jag vänder mig mot är nog synen på matlagning som någonting ständigt jobbigt. Och att det nästan är lite obskyrt att mjöla ner sig lite - men okej att samla på fin choklad som är lätt att köpa...

Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...