Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Bästa (mat)tiden är nu

Den tidiga hösten är en skön tid för den som nördar ner sig i mat. Råvarufetischismen kan blomma ohejdat. För den som ser mat som en jakt på det allra bästa finns tillgången, valet. Men också för den som bara är matglad i överflödet och måttlige intresserad av finlir. Eller förstås, för den som vill äta efter årstid; alla oss som vill att vår kost ska påverka miljön så lite så möjligt. Jag håller nörden i mig i schack, låter finliret vara måttligt. Går på närodlat, allra helst gångavstånd.
Nu, innan kylan och de värsta höstregnen sätter in. När allt finns i odlingar och på fält. Ungarna äter varma majskolvar och ingen orkar tjata när de tar för mycket smör på. Nykokt björnbärssylt och äppelpajslyx, som alltför fort blir vardagsmat. Vissen lökblast ligger kvar i landen och höstsolen gör gullövsdagarna guldpläterade.
Precis så ska vill jag se hösten – som en belåten suck mellan snabba stadsvardagar. Medan solen sjunker utanför verandaglasen och man plötsligt kommer på sig med att undra: Har det kommit någon svamp i skogarna?

22 september 2015


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...