Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Äta är väl onödigt?!

Man vill väl vara en trevlig prick, tänker jag och skär en bit till av rabarberkakan. Solen skiner generöst på vinterflagnande utemöbler och kaffet smakar utmärkt. Såklart jag kan ta alla sorters människor! Tolerant och förstående för olika åsikter och tilltag. Inga problem! Eller?
Kanske lite intolerant då. I ena kanten. Måste erkänna att jag har väldigt svårt för en viss typ av människor… Va? Nej, nej… jag har inga problem med veganer! Varför skulle jag det? Jag lagar mycket veganmat, det är fint! GI–hatare? Nej! Sluta nu! Alltså – jag har ingenting emot folk bara för att de vill äta en viss typ av kost. Du får gärna leva på snabbmat för min del, även om jag själv helst slipper…
Nej, det jag inte klarar av är folk som är helt ointresserade av mat. Missförstå mej inte – jag menar inte de som är ointresserade av matlagning. Utan de som är ointresserade av själva maten. Jodå, de finns! Jag har mött personer som på fullt alvar tycker mat är onödigt. Det tar bara en massa tid. Hade det inte varit för att ställningen är så klumpig på bussen så föredrar de näringsdropp.
Att inte kunna eller vilja laga mat är visserligen främmande för mej. Men det är okej. Eller om du har smaklökar som är helt annorlunda ställda än mina. Men när man ser mat bara som näring vet jag inte hur jag ska tackla det. Är det inte lite livsförnekande?
Känner mej plötsligt inskränkt. Får jobba med mej själv. Bli mer tolerant. Jag börjar med en bit rabarberkaka. Det kanske hjälper?

13 maj 2011


Kommentar av A
16 juli 2011

Ja du är ganska inskränkt. Jag är nästan helt ointresserad av mat. För mig fyller mat en enda funktion: näring för att kunna tänka och röra på mig. Allting som rör matlagning tar tid (från det jag egentligen vill göra). Planering, transport till/från butiken, tillagning, diskning. När jag fick jobb efter examen bestämde jag mig för att köpa mig friheten att aldrig behöva laga mat igen. Jag är inte lat, jag vill bara inte lägga min dyrbara tid på petitesser som matberedning. Istället vill jag lägga den på det som betyder något för mig, mitt företag, fortbildning, sociala aktiviteter, träning. Dropp hade underlättat...

Kommentar av Yngve
17 juni 2011

Det händer ju att jag läser tidningen och glömmer vad det är jag stoppar i munnen, tills dess att jag är klar med artikeln och tänker att det nog smakar honung ändå om det där ägget, tills det att jag inser att jag stoppat fruns söta bakverk i mun. Då får jag klagomål men det jag försöker framhäva är att det även gäller oss vardagssmakare som tar oss tid annat än att bara fokusera på mat som inte är "intresserade" av maten. Den är ju endast näring när tidningen tagit över koncentrationen.

Säg, har det inte hänt er?

Kommentar av HAL
12 juni 2011

Jag läste något i stil med att människor kan indelas i tre kategorier när det gäller förmågan att känna smaker. ca 25 har förmågan att känna alla nyanser, en slags supersmak. 50 % har normal förmåga. och 25 % kan äta vad som helst, det är inte nån större skillnad för dem. Der kan vara förklaringen till att man ser mat mer som ett nödvändigt ont, än en njutning.

Kommentar av Fia
15 maj 2011

Inte behöver man tolerera att folk inte bryr sig om mat. Det är livsviktigt! Det är ju en härlig frukost som gör att man vill stiga ur sängen! Den som inte förstår sånt bjuder jag minsann inte hem.

Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...