Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Ynkliga matfantasier

Den här vårvintern tycks i backspegeln vara en enda lång räcka av sjukdomar, mer eller mindre golvande, som har avlöst varandra. Precis som det ska vara när man har barn på dagis? Det som slår mig i kassan på Konsum är att vi säkert har lagt minst två, tre gånger mer pengar på sjuklingsmat än på medicin. Förkylningsvirus tar inte så mycket intryck av något. Lite värktabletter och halstabletter går det förstås åt, men alla vet väl att det är effektivast med en rejäl laddning glass när halsen är som en taggtråd? Och honungsvatten, juice, saft till den som har feber och måste dricka. Sen är det förstås den obligatoriska post-magsjuka-färdigpizzan. Färdigpizza? Jajamänsan. Det är det vi i vår familj blir sugna på när illamåendet släpper. Annars skyr vi dem som pesten...


Det bästa med sjuklingmaten är trots allt när man börjar piggna till. Då sätter suget efter riktig, rejäl, nyttig mat in och då känner man sig så präktig och glad med sitt goda samvete. Så, adjöss från köket där salladen på gulbetor just ska ta form!

15 april 2012


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...