Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Slut på grillförnekelsen

Ååååhåhåh, att det kunde vara så bra! Uppvuxen nära ett litet samhälle där tändvätskeångorna legat tunga varje ljummen kväll från maj till september har jag nu hittat min krokiga väg till grillandets hjärta. Egentligen är det finurligt med matlagning ute i trädgården, det är ändå där man vill vara! Bara att lägga lite grejor på gallret, luka mellan morotsraderna och låta käket fixa sig självt under tiden. Uppskattat av alla. Inte behöver man tändvätska. Fast det var bara den praktiska aspekten, smaken går inte heller av för hackor. Är man som jag förtjust i rökt te, rökt whisky och rökt paprika samt doften av tjära är det inte ett alltför långt steg till att omfamna smaken av grillat. Varför bråka egentligen?

Jag ser framför mig en sommar där jag och grillen blir kompisar. Med i vänkretsen kanske vi tar en gammal diskbänk eller ett bord att laga maten på och skölja jordiga grönsaker med slangen direkt från grönsakslandet. Jag ser hur det plötsligt uppstår ljuv musik mellan en åsidosatt knöl eller stjälk, lite röksmak och någon örtkrydda. Inga stora förkläden med smaklösa tryck, inga krokodilbiffar, bara jag och kniven och maten. Tändvätskan lämnar vi kvar på macken.

11 juni 2013


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...