Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Nytt från örtagården

"Skrynkliga som öronen på ett nyfött muminbarn", den frasen dyker osökt upp i huvudet när jag tittar på libstickan som börjar bana sin väg uppåt, uppåt i den odlingslåda dit vi har flyttat örterna. Plantan fick jag i present förra året och redan då sköt den i höjden på sitt alldeles eget sätt. När jag för första gången använde libsticka kände jag inte till den kraftfulla smaken och överdoserade: ett knippe i en paj, tillsammans med andra örter. Bränt barn... Men sen örtsaltet från sensommaren tagit slut saknar jag dess mustiga smak. Den är en riktigt trilskande typ som jag nog inte kan vara utan. Kanske ska man planera örtodlingen så den passar till buljongkoket och det egna örtsaltet? Det är ju så gott! Välkommen, libsticka.

2 maj 2012


Kommentar av Nörden Hawa
5 maj 2012

Hej!

Jag saknar min libbsticka! Förr brukade jag slänga i en kvist som smaksättning i soppor, men mest stod den och prunkade nära huset för att hålla ormar borta. Bra att bli påmind, till plantskolan rusar jag....

Svar av Fia
9 maj 2012

Jaså, ska libsticka hålla ormar borta också? Det låter passande för mig som är ormrädd!

Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...