Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Livskraftigt

Vitlöken vi satte i höstas har börjat titta upp. Två små lådor fulla blir det, för vi är riktiga vitlöksälskare. Jag kan tänka mig att det går åt ännu mer när man har tillgång till färskvara direkt utanför knuten.

Snödroppar och vintergäck i all ära, men nässlorna har en särskild plats i hjärtat. Nu tittar de upp lite här och var, kanske lite tätare än jag skulle önska. Nå, hämnden är ljuv och välsmakande: de blev väldigt goda i degen till pitabröd även om det kliade en del i fingrarna efter knådningen.

Efter gräddning är de tama tigrar. Svårt var det i alla fall inte. Jag plockade lite nässlor, sköljde dem noggrant och hackade kanske 3-4 dl lite grovt innan jag la ner dem i degvätskan. Lite extra smak blev det på bröden. De nässlor som blev över har blivit nässelte med citron idag. Enkelt och godare än man tror. Lite honung i teet gör susen. Bäst att varna för att man inte ska överkonsumera nässlor. Liksom mangold, rödbetor och spenat innehåller de mycket nitrat som kan övergå i en form som bland annat är cancerframkallande.


Groddar har jag också kommit igång med, igen, och det går finfint. Alfalfa är kanske enklast men snart ska det bli solrosgroddar också. Lanserade som "växtbebisar" har de gått ner även i tvååringen som har en kinkig period matmässigt just nu.

5 mars 2012


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...