Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Husmorstider

Att sylta och safta, syra, lägga in, hushålla, odla, kunna bra råvaror - känns det igen som de senaste trenderna i matvärlden just nu? Jojomen. Och samtidigt: det är ju bara de ursprungliga husmorskunskaperna. Husmodern, numera utan stärkt förkläde och klut om huvudet, har fått ett rejält uppsving.


Det bara måste vara bra. Husmodern är nog en del av mitt ideal också, fast jag gärna pudrar lite spiskummin på och inte älskar skomakarlåda. Därför är jag väldigt förtjust i ett inslag i vårt nya kök: kallskafferiet. Ett rejält tilltaget skafferi i norrläge med ventil och isolerade väggar mot rummet. Där bor äpplen, potatis, syltburkar och alla möjliga specerier. Där kommer våra vintersquashar trivas sida vid sida med honungsburkar och surkål. Energibesparande och bättre förvaring.

I förra veckan fick vi hem ett lass ved av en man som måste ha varit i åttioårsåldern, minst, men pigg och vital som en ekorre. Över en kopp kaffe berättade han om hur de släpade is på vintrarna till isladorna, dåtidens frys. Så långt behöver man kanske inte gå, men kallskafferiet förtjänar erkännande! Nu ska det bara på lite nytt hyllpapper istället för de gamla kork- och linoleummattorna.

24 september 2012


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...