Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Vikten av att kombinera rätt...

Nu ska jag säga något som säkert kommer skaka om din värld, om du inte är råkostare dvs, då vet du redan allt det här!
Koncentrerat protein och koncentrerade kolhydrater bör inte kombineras. Good Bye Kött och potatis, fisk och ris, eller bulgursallad med fetaost som jag gärna gjorde tidigare.. Samma sak gäller bröd med ost/korv/smör/hommus… Nu lyssnar ni säkert inte längre =) Och gör ni inte det så ska ni säkert överleva ;-) Men för er som önskar ge er kropp bästa förutsättningar för att hålla sig frisk och full av energi, lyssna noga. Olika födoämnen smälter olika fort i magen och kräver olika stark magsaft för att smälta maten. Exempelvis så krävs det starkare grejer för att bryta ner en köttbit och inte alls samma styrka för att ta hand om ett par potatisar. När kroppen får både protein och kolhydrater i sig samtidigt smälts inget av det optimalt. Proteinet stannar i magsäcken ca 4 timmar och stoppar upp för kolhydraterna som vill igenom magsäcken på kanske bara en timme. Då börjar det hända otrevliga saker i magen, det börjar fermentera, skapa alkohol, ättikssyra och då matsmältningsproblem. Då får kroppen jobba hårt för att ta hand om allt gift och neutralisera. Inte konstigt att man blev trött efter maten?
Det finns en mängd andra rekommendationer om hur vi bör kombinera födoämnen för optimal hälsa. Googla på Raw Food + matsmältning eller liknande så hittar ni säkert hela registret.
 

29 april 2011


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...