Soppor

Grönsakssoppa Kallt ute? Laga en värmande höstsoppa!

Sugen på mat

När tiden inte räcker till genomtänkta ord får bilderna tala!

För stunden tycks min tid inte räcka till. Jag slits mellan mina att ge mina barn full uppmärksamhet, leka med dem, laga hälsosam mat till dem, planera maten, blogga om den, handla till den... Hela tiden försöker jag också läsa och komma fram till vad som faktiskt är bra mat och inte. Det är inte alltid som raw food går hem hos barnen, då vill jag ge dem ett bra alternativ. Men vad är det..? Jag tror inte på bröd av sädeslag, men är majsmjöl eller kikärtsmjöl bättre? Bovete är jätte bra, men hur lyckas jag trolla bort smaken..? Samtidigt drog jag igång ett stort utrensningsprojekt av alla husets garderober. Jag vill inte ha en massa saker o kläder som bara tynger mig och håller mig fast. Min yngsta son är inne i en mycket aktiv period vilket är bra på sitt sätt att han trivs med livet och vill upptäcka sin omgivning. Men, shit vad han kan trötta ut en. =) Och sen mitt i allt detta vill jag få tid till att träna... Jaja, allt har sin tid. =)

Här kommer lite bilder på mat som vi ätit den senaste tiden. Kanske kan de ge lite inspiration?

Kokosgryta, med råris. Rått och sjukt gott! =)

 

Currysallad.

 

Blomkålssallad med mycket persilja. Persilja är som känt en bra järn källa...

 

Sallad med vitkål, tomat och en krydda som heter "greener grass" som innehåller en massa bra grejor, alger o annat.

 

Lite efterrätt.. Äppelbakelse på nötbotten.

 

 

Mer än så blir det inte i dag...

Men vi ses i gen!

Skriv gärna om ni undrar över ingredienser eller annat! =)

19 september 2011


Kommentar av Ellen
20 oktober 2011

kokosgryta med råris såg och lät sjuukt gott.. skulle jag kunna få receptet? :)

Svar av Namn/signatur
22 oktober 2011

Absolut! Det är jätte enkelt och väldigt gott! =)

Börja med att skära valfria grönsaker i små bitar. Ex: Morot, broccoli, paprika, purjolök m.m. Lägg dessa i en skål. Ta en ny skål och blanda en burk ekologisk kokosmjölk, ca 2 cm ingefära (som du river fint) ca 3 klyftor vitlök, några matskedar ekologiska passerade tomater, örtsalt. Smaka av. Häll på såsen över grönsakerna, strö över lite kokosflingot, rör om. Blanda gärna i russin också, det blir gott med lite söt smak emellanåt. Toppa med kokosflingot och ev cashewnötter...

Lycka till!

Svar av Namn/signatur
22 oktober 2011

Jo just det, Riset också... =) Det är vildris, inte råris som jag skrev... Vildriset är blötlagt i ca 4 dygn, där jag sköljer och spolar i nytt vatten varje dag...

Kantareller

Svampstuvning på toast. Färska kantareller i en len gräddstuvning är den perfekta förrätten...

Pajrecept

Kryddig korvpaj Låt pajen bli en hel måltid!
Prenumerera direkt! Gratis!

Quesadillas

Greppvänliga tacos Visst är tacos gott men variation förnöjer - gör egna quesadillas med härligt rökig smak.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...

 Krönikor 

"Höstens alla mysböcker ger mig rysningar"

Nu är jag så där irriterad igen. På sommaren går det bra, då fokuserar förlagen som ger ut kokböcker på ämnen som "de hundra godaste gräddtårtorna" och "sill i parti och minut". Men så fort dagarna börjar bli kortare så kommer de, som höstlöv, först ett och et...

Läs vidare ...

 Bokrecensioner 

Allt annat än svenska sockerkakor

Mästerkonditorn Roy Fares följer upp sin första, och hyllade, bakbok "Sweet!" med en bok om amerikanska bakverk. Snyggt, stort och sött! Titeln "United States of Cakes" lurar mig att tro att det är en övergripande bok om am...

Läs vidare ...

Vacker kokbok för de redan frälsta

Veggivore kanske blir ett nytt ord att lägga till ordförrådet. På författarens hemsida kan man läsa följande förklaring till begreppet: Ordet ”veggi” behöver ingen vidare förklaring. Men vo...

Läs vidare ...

Högtravande, studentikost – och alldeles underbart!

Edward Bloms kokbok är, precis som titeln anger, alldeles för mycket. Jag tänker att det kanske är ett skämt – tills jag börjar läsa. Flertalet av de kokböcker som ges ut idag brukar innehålla f&o...

Läs vidare ...

Personliga intervjuer skiljer ut boken från mängden

I "Bagarnas bästa bröd och bakverk" har Åsa Swanberg och Malou Holm träffat några av Sveriges främsta bagare och konditorer. Vilka kan det vara? tänkte jag först. De kända kockarna kan man ju räkna upp...

Läs vidare ...

 Artiklar 

Ny bakbok lovar godare glutenfritt bröd

Att baka glutenfritt kan vara knepigt. Nu kommer en ny bakbok som bara handlar om glutenfritt bröd. Med hjälp av bland annat bovete, majsmjöl och nyponskalsmjöl blir de glutenfria bröden godare. Författarna använder också kall degvätska, små mängder jäst och l...

Läs vidare ...

Vegetarianer se hit – ny gedigen kokbok

Snygg som en saga tycker LitteraturMagazinets recensent Nina Fries om Bonniers vegetariska kokbok. "Den är så oerhört skön att vila ögonen på, inbunden med någon slags grov väv, i retro färgskala." Hon blir också förförd av många av rätternas namn. Vad sägs om...

Läs vidare ...