Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Ett frö är sått...

Jag vet egentligen inte hur det började. Kanske med små, små betydande faktorer utifrån och även inifrån, som sa till mig att Nu, nu är det dags!
Sedan två månader tillbaka har jag ätit i stort sätt uteslutande Raw Food. Vanlig vegetarian har jag varit i 13 år men den senaste tiden har jag längtat efter "renare" mat. Jag tror att jag började med att utesluta mat som innehöll E-ämnen och andra tillsatsämnen, sen var det dags för den mest beroendeframkallande och accepterade drogen i världshistorien, det vita sockret. Även vitt mjöl uteslöt jag, som beter sig precis som vitt socker i kroppen, samma klet. Jag har provat flera gånger att utesluta socker och vitt mjöl helt från min kost. Avvänjningen för mig tar ca en vecka och under den veckan kan jag inte tänka på något annat än söta saker. Därefter är jag fri. Fri, lätt och levande!
Men beroende kan vara jobbigare än så. Egentligen är beroende ett hormonproblem så som jag har förstått det. Dopamin är ett hormon som produceras när vi äter socker, dricker alkohol, spelar, handlar, har sex etc. Dopamin får oss att må bra och känna oss upprymda, en känsla man lätt vill har mer av. När vi hela tiden, på olika vis, ser till producera dopamin anpassar sig kroppen till den nya nivån och vill ha mer. Det är därför vi lättare äter mer godis efter jul än innan. När vi slutar ge kroppen möjligheter att producera dopamin mår vi dåligt. Kroppen skriker efter sin drog! Men håller vi ut så anpassar sig hjärnan åter till en låg nivå. På grund av detta kan man heller inte lita på sin kropp och äta det den kallar på, då vi är fast i ett beroende.

En tung start. Beroende eller ej så älskar jag mat och har alltid gjort. Mat är passion, glädje, färg, form, estetik och smaksensationer. Jag vill kunna frossa i livets goda, men samtidigt ge min kropp näring och hälsa. En klok person sa en gång att mat inte bara handlar om att må bra medan vi äter det. Det finns alltid ett efter. Mitt mål är att Nu, under och efter alltid ska vara på topp. För att göra det ännu enklare kan jag säga att jag vill må bra NU, nu, nu och nu, för NU är det enda som finns! 

28 april 2011


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...