Chokladkakor

Tjusiga cookies Uppgradera dina chocolate chip cookies till finfika med cacao nibs och muscovadosocker!


Våffeldagen

Alla sorters våfflor på våffeldagen!

Våfflans stora dag är här! På Våffeldagen, den 25 mars serverar vi de allra godaste våfflorna – över 40 recept på läckert frasiga våfflor av alla slag.

Pepparochsalt älskar såklart våfflor! Frasiga, lätta med smak av vanilj, eller matiga och smaksatta med örter. Franska våfflor med kolafyllning eller belgiska våfflor med varm chokladsås! Våfflor kan vara helt olika och passa till det mesta. Och på Marie bebådelsedag, som råkat bli vår våffeldag i Sverige frossar vi i frasiga våfflor!
Under åren har vi provat de flesta sorters våfflor serverade på alla tänkbara sätt… Som förrätt med räkor på toppen, som plockmat med dessertostar och som våffelbuffé, och såklart med alla tänkbara tillbehör till efterrätt och fika! Och smaksatta med kardemumma, banan- och choklad, hallon eller citron… Och så har vi såklart gjort glutenfria våfflor, och mjölkfria våfflor så att alla kan njuta av våfflor på våffeldagen!

Oavsett vilken våffla du gillar bäst och vad du vill servera till den så har vi recepten!

vafflor.se



Pumpapaj

Vinterpaj med pumpa, vanilj och apelsin

Vad göra när snön yr tät och inget grönt syns till? Baka kaka av det som finns till hands såklart! Varför inte en pumpapaj med vanilj och apelsin?

efterratter.se

Äppelkaka och äppelpaj

Saftig kaka med äpplen

Det blir ett fantastiskt år för äpplen i år! Kanske är det dags för äppelkaka till helgen?

efterratter.se


Lingonsylt

Högsäsong i lingonskogen!

Hemkokt lingonsylt smakar allra bäst! Kanske för att det är mera lingon i den? Och säkert för att man vet om att det är det!

kokasylt.se

Hemgjord glass

Njut av egen glass på sommarens bär!

Ingen riktig sommar utan glass! Och din egen, hemgjorda glass smakar allra bäst i sommarvärmen. Använd säsongens bär i en len blåbärsglass med vanilj.

glassrecept.nu



Tårta i långpanna

Tårta till alla!

Studenterna springer ut, sommarens fester drar närmre. Baka tårta i långpanna till många!

För att spara tid i köket nöjer vi oss med en fyllning i tårtan och satsar på garneringen istället - färska bär är ändå nästan det godaste av allt! Sätt gärna färg och smak på långpannetårtan med färska blad också, citronmeliss och mynta blir allra godast. Fyllningen kan varieras i det oändliga; prova våra förslag på citronkräm och mandelkräm! De är lätta att lyckas med och smakar fantastiskt bra. Kavla upp ärmarna och kör igång!

bakatårta.se



Glassrecept

Hemgjord glass i vårsolen

Ingenting lockar fram vårkänsla som glass i solen… Hemgjord hallonglass är oslagbart gott!

glassrecept.nu

Påskfika

Fika med påsktårta

Långhelgen till påsk ger gott om tid för såväl fika som trerätters, så baka en stilig påsktårta och bjud vänner och familj!

bakatårta.se


Våffeldagen

Fira våffeldagen!

Idag firar vi våffeldagen i Sverige och passar på att njuta av frasiga härliga våfflor av alla slag!

vafflor.se

Flera semlor

Lingonsemla med kanelgrädde

Mandel, lingon och kanel blir en riktigt lyckad smakbrytning i denna goda semla.

semlor.nu



Semlor

Karlsbadersemla med punsch

Semlorna är här! Prova ett nytt och galet gott recept på Karlsbadersemla med mockasmak!

Kan du hålla dej till fettisdagen eller har du fikat semla sedan i julas? Oavsett vilket så är hembakta semlor något av det godaste som finns. Med ett bra recept och tålamod att vänta på att bullarna jäser ordentligt har du alla chanser att lyckas. Och har du förätit dej på vanliga semlor så finns mängder av varianter att prova! Vad sägs om chokladsemlor, hallonsemlor, saffranssemlor eller kanske en tiramisù-semla?
Annars är Karlsbadersemlan, med ägg i degen, punsch i fyllningen och mockasmak på grädden en riktig höjdare. Redaktionen har inte bara provlagat. Vi har provätit!

semlor.nu



Kladdkakor

Fika genast? Kladdkaka!

Kladdkakan har vunnit svenska folkets hjärtan! Med en lätt nötbotten blir den om möjligt ännu godare.

kladdkakor.se

Glutenfri paj

Baka bäst glutenfritt

Att baka glutenfritt måste inte vara svårt eller tråkigt. Tvärtom! Prova en glutenfri hallonpaj och du förstår varför!

glutenfriarecept.se


Nyårsefterrätt

Lyxig nyårsfest

Avsluta året på topp! Glace au four är snyggt, gott och lagom lätt till final på nyårsmenyn.

efterratter.se

Äppelmos

Äpplen i massor

Äpplen är det gott om i september. När du ätit dig trött på paj och kakor är äppelmos ett lätt sätt att spara frukten.

kokasylt.se


Vinbär

Sommarsylt

Klart det går att spara sommar på burk! Allt som krävs är bär och socker för en hemkokt vinbärssylt.

kokasylt.se

Hallonkakor

Härliga hallon

Färska bär är höjden av lyx. Ingenting slår nybakade hallongrottor med hela hallon!

cheesecake.nu


Baka med rotfrukter!

Morotskaka med honung Vi stoppar gärna rotfrukter i efterrätten - en morotskaka förstås! Len glasyr med honung blir pricken över i.

Grytor

Rotfruktsgryta med korv En kryddig gryta som värmer lika bra helg som vardag.
Prenumerera direkt! Gratis!

Quesadillas

Greppvänliga tacos Visst är tacos gott men variation förnöjer - gör egna quesadillas med härligt rökig smak.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...

 Krönikor 

"Höstens alla mysböcker ger mig rysningar"

Nu är jag så där irriterad igen. På sommaren går det bra, då fokuserar förlagen som ger ut kokböcker på ämnen som "de hundra godaste gräddtårtorna" och "sill i parti och minut". Men så fort dagarna börjar bli kortare så kommer de, som höstlöv, först ett och et...

Läs vidare ...

 Bokrecensioner 

Allt annat än svenska sockerkakor

Mästerkonditorn Roy Fares följer upp sin första, och hyllade, bakbok "Sweet!" med en bok om amerikanska bakverk. Snyggt, stort och sött! Titeln "United States of Cakes" lurar mig att tro att det är en övergripande bok om am...

Läs vidare ...

Vacker kokbok för de redan frälsta

Veggivore kanske blir ett nytt ord att lägga till ordförrådet. På författarens hemsida kan man läsa följande förklaring till begreppet: Ordet ”veggi” behöver ingen vidare förklaring. Men vo...

Läs vidare ...

Högtravande, studentikost – och alldeles underbart!

Edward Bloms kokbok är, precis som titeln anger, alldeles för mycket. Jag tänker att det kanske är ett skämt – tills jag börjar läsa. Flertalet av de kokböcker som ges ut idag brukar innehålla f&o...

Läs vidare ...

Personliga intervjuer skiljer ut boken från mängden

I "Bagarnas bästa bröd och bakverk" har Åsa Swanberg och Malou Holm träffat några av Sveriges främsta bagare och konditorer. Vilka kan det vara? tänkte jag först. De kända kockarna kan man ju räkna upp...

Läs vidare ...

 Artiklar 

Ny bakbok lovar godare glutenfritt bröd

Att baka glutenfritt kan vara knepigt. Nu kommer en ny bakbok som bara handlar om glutenfritt bröd. Med hjälp av bland annat bovete, majsmjöl och nyponskalsmjöl blir de glutenfria bröden godare. Författarna använder också kall degvätska, små mängder jäst och l...

Läs vidare ...

Vegetarianer se hit – ny gedigen kokbok

Snygg som en saga tycker LitteraturMagazinets recensent Nina Fries om Bonniers vegetariska kokbok. "Den är så oerhört skön att vila ögonen på, inbunden med någon slags grov väv, i retro färgskala." Hon blir också förförd av många av rätternas namn. Vad sägs om...

Läs vidare ...