Våfflor

Farmors favoritrecept Äggvåfflorna passar lika bra till kaffekoppen som till lunchen med matig fyllning.

Bland kameror och kastruller:
Det är vi som gör pepparochsalt.se!

Bloggare, matintresserade och fotografer… det är många som gör pepparochsalt till vad det är idag.

Receptnätverkets fasta redaktion består däremot av fem personer.  

Magnus Carlstedt

Chefredaktör och en av de som startade receptnätverket 2007. Har en bakgrund som journalist och fotograf men har också arbetat praktiskt med mat. Har bland annat byggt upp och drivit eget café och cateringrörelse.

Leder arbetet på redaktionen. Provar ut recept och fotograferar.

Linus Glansholm

Systemarkitekt och en av grundarna. Ansvarig ugvivare och publiser LitteraturMagazinet Mat. VD Framkant Media AB.

Älskar surdegsbröd och långkok. Utvecklar och förvaltar plattformen och webbplatserna som bär Pepparochsalt-nätverket.

linus.glansholm@litteraturmagazinet.se

Sofia Carlstedt

Matskribent och stylist. Brinner för god vegetarisk mat, skapar kreativa kombinationer i sina recept och bakar gärna med surdeg. Står för redaktionens största samling antikt porslin…

Provar ut recept. Står för styling på många av våra bilder.

Peter Carlstedt

Pepparochsalts matfotograf. Har förutom ett stort matintresse en fot i designvärlden där han sysslat med smyckesdesign och textiltryck.

Matfoto och receptutprovning.


Erika Wallman

Avdelningsredaktör LitteraturMagazinet Mat
Erika är utbildad inom textdesign. Hon har ett förflutet som kock och bevakar och recenserar matlitteratur för LitteraturMagazinet Mat.

erika.wallman@litteraturmagazinet.se

Hanna Modigh Glansholm

Redaktionell chef Framkant Media.

Är journalist med gedigen erfarenhet från en lång rad redaktioner. Brinner för den enkla goda maten i vardagen.

hanna.glansholm@pepparochsalt.se

Vill du komma i kontakt med redaktionen gör du det enklast med ett mejl till redaktionen@pepparochsalt.se

Lingonsylt

Ett mångsidigt bär Lingonsylt passar till såväl köttbullarna som pannkakorna. En oumbärlig del i svensk matkultur helt enkelt! Plocka, koka, njut.

Pajrecept

Kryddig korvpaj Låt pajen bli en hel måltid!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...

 Krönikor 

"Höstens alla mysböcker ger mig rysningar"

Nu är jag så där irriterad igen. På sommaren går det bra, då fokuserar förlagen som ger ut kokböcker på ämnen som "de hundra godaste gräddtårtorna" och "sill i parti och minut". Men så fort dagarna börjar bli kortare så kommer de, som höstlöv, först ett och et...

Läs vidare ...

 Bokrecensioner 

Allt annat än svenska sockerkakor

Mästerkonditorn Roy Fares följer upp sin första, och hyllade, bakbok "Sweet!" med en bok om amerikanska bakverk. Snyggt, stort och sött! Titeln "United States of Cakes" lurar mig att tro att det är en övergripande bok om am...

Läs vidare ...

Vacker kokbok för de redan frälsta

Veggivore kanske blir ett nytt ord att lägga till ordförrådet. På författarens hemsida kan man läsa följande förklaring till begreppet: Ordet ”veggi” behöver ingen vidare förklaring. Men vo...

Läs vidare ...

Högtravande, studentikost – och alldeles underbart!

Edward Bloms kokbok är, precis som titeln anger, alldeles för mycket. Jag tänker att det kanske är ett skämt – tills jag börjar läsa. Flertalet av de kokböcker som ges ut idag brukar innehålla f&o...

Läs vidare ...

Personliga intervjuer skiljer ut boken från mängden

I "Bagarnas bästa bröd och bakverk" har Åsa Swanberg och Malou Holm träffat några av Sveriges främsta bagare och konditorer. Vilka kan det vara? tänkte jag först. De kända kockarna kan man ju räkna upp...

Läs vidare ...

 Artiklar 

Ny bakbok lovar godare glutenfritt bröd

Att baka glutenfritt kan vara knepigt. Nu kommer en ny bakbok som bara handlar om glutenfritt bröd. Med hjälp av bland annat bovete, majsmjöl och nyponskalsmjöl blir de glutenfria bröden godare. Författarna använder också kall degvätska, små mängder jäst och l...

Läs vidare ...

Vegetarianer se hit – ny gedigen kokbok

Snygg som en saga tycker LitteraturMagazinets recensent Nina Fries om Bonniers vegetariska kokbok. "Den är så oerhört skön att vila ögonen på, inbunden med någon slags grov väv, i retro färgskala." Hon blir också förförd av många av rätternas namn. Vad sägs om...

Läs vidare ...