Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Vedeldad lyckaDet var inte så värst kallt när vår nyinstallerade, begagnade kökspanna havererade. Kylan kom ett par dagar senare... För att göra en lång historia kort har vi nu en fin vedspis, nyproducerad av gammal modell, som värmer oss i köket. Nersjunkna i tankar på vedlängd, effekt, mått, tänkte vi inte så mycket på att vi faktiskt skulle kunna laga mat på den. Inte i, den har ingen ugn och det är förstås synd, men kokplattan ovanpå är oslagbar. Kalla dagar (större delen av vintern hittills) lagar vi ingen mat alls på elspisen... Det är som om maten smakar lite bättre lagad på vedspis. Att behöva fundera på när maten ska tillagas är som en extra krydda: ingen risotto när vedträna just har tagit fyr, och ingen stekning när det börjar bli en falnande glödbädd. Lillans puréer värms snabbt i minsta gjutjärnsgrytan, utan energiförluster. Mindre elräkning, mindre energianvändning, mera mys. 29 januari 2013
Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|