Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Varför denna potatis?

Det heliga potatislandet har för mig blivit ett mysterium. Vad är det med oss svenskar och potatis? Nypotatisen hyllas och är oumbärlig på midsommarafton. Vi äter potatis på längden och tvären året om. Ska man ha den minsta lilla kolonilott eller trädgårdslapp riskerar man ett smärre grannuppror om man inte har åtminstone ett litet potatisland. Det är självskrivet i varje svensk täppa.

Nu ska ingen bli orolig. Visst tycker jag om potatis! Men det finns för en billig peng i varje livsmedelsbutik och den ansträngning det innebär att ordna ett land, kupa, kupa och åter kupa och rensa ogräs är helt enkelt inte värt belöningen i mina ögon. Det som är mest mystiskt av allt: när jag nu trots allt har odlat upp mitt obligatoriska potatisland och ryckt upp en och annan svinmålla och krafsat i jorden lite då och då är det ändå ingen som tar grepen och gräver upp de förbenade knölarna. Härom dagen gick jag fram som ett maniskt vildsvin och grävde upp varenda liten potatisskrutt och la dem till vintervila i ett skafferi. För visst kan jag köpa dem för en billig peng i närmsta butik, men det är just de här pärorna som just jag har kupat och skött och det arbetet tänker jag baske mig inte låta gå om intet! Så nu blir det till att äta potatisen både på längden och tvären och därmed basta.

31 oktober 2010

Din signatur: 
4954
 

Jag fattar inte heller varför man odlar potatis. Eller morötter för den delen. Eller gul lök. Du borde istället skörda svinmållan! Den är supergod och smakar bättre än spenat!

- Space babe på Mathimlen, 8 november 2010

Svar av Nisse
8 november 2010

Lätt den bästa grönsaken! Ingenting finns som är så lättodlat. Skulle vara kirskål då... men det vill man ju inte äta...

Svara på den här kommentaren

Svinmålla är finfint, det gjorde vi pastasåser på i somras. Och det finns i överflöd! Nässlor är en annan näringsspäckad favorit (pesto säger jag bara!), men då riskerar man att få sniglar och grus mellan tänderna - inte fullt så aptitligt. Fast klart värt det ändå.

- Hönsafötter&Gulerötter, 9 november 2010

Svara på den här kommentaren

Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...