Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Varför denna potatis?
Det heliga potatislandet har för mig blivit ett mysterium. Vad är det med oss svenskar och potatis? Nypotatisen hyllas och är oumbärlig på midsommarafton. Vi äter potatis på längden och tvären året om. Ska man ha den minsta lilla kolonilott eller trädgårdslapp riskerar man ett smärre grannuppror om man inte har åtminstone ett litet potatisland. Det är självskrivet i varje svensk täppa. 31 oktober 2010
Svinmålla är finfint, det gjorde vi pastasåser på i somras. Och det finns i överflöd! Nässlor är en annan näringsspäckad favorit (pesto säger jag bara!), men då riskerar man att få sniglar och grus mellan tänderna - inte fullt så aptitligt. Fast klart värt det ändå. - Hönsafötter&Gulerötter, 9 november 2010
Svara på den här kommentaren
Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Jag fattar inte heller varför man odlar potatis. Eller morötter för den delen. Eller gul lök. Du borde istället skörda svinmållan! Den är supergod och smakar bättre än spenat!
- Space babe på Mathimlen, 8 november 2010
Lätt den bästa grönsaken! Ingenting finns som är så lättodlat. Skulle vara kirskål då... men det vill man ju inte äta...