Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Vanans makt

Det är roligt att få rota runt i andras kök. I varje hushåll tycks man ha sina egna vanor som styr vad man köper: spaghetti eller tagliatelle, dyra eller billiga krossade tomater, kokosmjölk finns alltid i skåpet eller kanske kål. Då är det väldigt spännande att se vad andra har i sina skåp som man kan laga en riktigt god måltid av. Med lite tur kan man slippa disken också - en extra fördel när jag passade på att laga vegetarisk lasagne med fetaost, quornfärs och stora nävar persilja härom dagen. Förskräckligt många inpyrda stekpannor och kastruller blev det.

Hos mina föräldrar finns en hel del mystiska saker i skåpen om man bara rotar lite. En undersökning på osthyllan i kylen kan bli omfattande och jag tror inte någon av dem har en aning om vilka konserver som lever och frodas i källaren (som nås genom en lucka i köksgolvet, hemskt praktiskt, varför byggs inte kök så nu för tiden?). Höjdpunkterna är de hemgjorda sakerna, förstås. Mammas soltorkade tomater, pickles, sylt, saft och smaksatta vinäger som jag i vissa fall inte alls uppskattade när jag var liten, men förstår värdet av nu. Dessutom är det inte alls dumt att på sommaren kunna tassa ut över gräsmattan för att plocka färska örter, tomater från växthuset och alla möjliga sorters frukt från träden runt om i trädgården. Sen kan man förstås göra mindre välkomna fynd, som den färdigförpackade ostsåsen med bäst före-datum för ett decennium sedan, eller vad sägs om lite körvel från -71?

4 maj 2011


Kommentar av Godsägar´n
5 maj 2011

:) Just körvel från 71 är en extra fin årgång! Själv samlar jag på inlagd svamp i botten av kylen. Och i frysen finns en imponerande mängd udda bärsorter som man bara måste spara. Trots att de är flera år gamla...

Svar av Fia
5 maj 2011

Äsch, bär blir aldrig för gamla, åtminstone inte för att koka sylt på. Jag blir alltid avundsjuk på dem som har en massa trevliga bär, liksom på dem som har fin kompostmylla i överflöd.

Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...