Piroger

Grönkålsfyllda piroger På sistone har grönkålen uppmärksammats för sina hälsoeffekter. Smaken är dessutom fantastisk! Baka en stor sats piroger och frys in.

Trädgårdsmästare på tillväxt

Med risk för att låta sentimental och agro-romantisk: jag vill att mitt barn ska veta var maten kommer ifrån. Kanske inte in i minsta detalj, men så pass att hon kan skilja en potatisplanta från en tomatplanta och kanske vet vad man kan äta i skogen och att fiskpinnarna en gång simmade i havet innan de blev panerade. Om några år i alla fall. Här på Österlen finns goda chanser att lära sig: även om det kan verka konstigt så blir de vackert blommande gula fälten till sist rapsolja, som faktiskt också är gul och riktigt god. Så det är inte särskilt märkligt att hon vet var gräslöken växer (mumma) och att faktiskt både ödlor och hönor äter mask som för övrigt är ganska skojig att samla på när mamma gräver.

Det är väl det här alltihopa handlar om?

 

 

 

10 maj 2011


Lingonsylt

Ett mångsidigt bär Lingonsylt passar till såväl köttbullarna som pannkakorna. En oumbärlig del i svensk matkultur helt enkelt! Plocka, koka, njut.

Bakelser

Fina mazariner Imponera med hemgjorda mazariner - något helt annat än de inplastade.
Prenumerera direkt! Gratis!

Sås

Rhodeislandsås Snygg färg har rhodeislandsåsen som lyfter salladen eller kanske hamburgaren till nya höjder.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...