Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Trädgårdsdrömmar på fönsterbrädan

Det spirar! Ja, faktiskt. Trots ett snötäcke som blir tjockare och tjockare spirar det. Redan i januari sådde vi paprika, chili och kronärtskockor. Just kronärtskockor ska vi odla för första gången. Frökataloger får det att vattnas i munnen med bilder och poetiska texter, skrivna av äkta odlingsfantaster, och matfantaster, kan man gissa. I och för sig måste inte odlings- och matlagningsintresse gå hand i hand. Nyskördade grönsaker, gärna kronärtskockor, smakar oftast bäst färska eller lätt kokta med lite smör och salt...

Ja, jag drömmer. Februaridrömmarna är början på det riktiga trädgårdsåret. Ännu finns påminnelser från förra säsongen: lök, pumpa, potatis har vi kvar. Om någon vecka är det dags att skörda. Jajamän. För i frölådan gömde sig smörgåskrassefrön. När jag var liten sådde vi på fuktig bomull men eftersom vi hade hemblandad såjord tog vi det. Kanske inte som att plocka ur trädgårdslandet, men nog blir det grönt i alla fall!

 


Mumintrollen vakar över sådden.

8 februari 2013


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...