Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Ta vara på det fallna

Att låna en kopp socker är det kanske inte så många som gör nuförtiden, även om det säkert skulle bidra till mången ny kontakt både i villakvarteret och miljonprogrammet. Egentligen skulle möjligheten att ha utbyte med mat utnyttjas mycket mer fast i en annan skala än en kopp socker då och då.

Just nu dignar träden överallt av frukt, framför allt av äpplen men även en del päron och kanske ett och annat plommon. Varför inte dra nytta av läget? Bor du på landsbygden eller i något mindre samhälle är det sällan några problem att nosa upp en villaägare vars frukter faller bortglömda till marken. Kanske har trädets ägare inte tid, ork eller aptit nog för att ta vara på överflödet. Ring på och fråga! Själva har vi fruktträd på tomten men dessvärre bara nyplanterade som på sin höjd ger ett par valnötsstora frukter. Härom dagen traskade vi över till grannen som överlycklig lastade oss med påsar som vi fyllde med finfina plommon, äpplen och trädgårdsbjörnbär. Med oss hem fick vi dessutom inbjudan att komma när vi vill för att plocka mer.

Nu har jag kokat plommonsylt igen och planerar att returnera en burk som tack. Förhoppningsvis kan vi få ihop lite äppelmust också, men annars får vi bjuda på fika med äppelkaka. En riktig win-win-situation.

18 oktober 2010

Din signatur: 
4921
 

Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...