Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Svart på vitt

För några år sedan var jag på jullunch med mina dåvarande kolleger. Vi bjöds på ett trevligt ställe som serverade främst husmanskost. Som tur var fick jag det vegetariska alternativet: svartrotssoppa med parmesanflarn. Det var den godaste soppa jag någonsin smakat! Sedan dess tror jag inte att jag ätit något tillagat av den fantastiska roten; skrovligt, jordigt svart utanpå, krispigt, sprött vit inuti. Härom dagen fick vi tag på ekologiskt odlade svartrötter och ikväll tillagade vi dem, tillsammans med palsternacka, potatis och generöst med smör, i ugnen. Det rekommenderas varmt! Svartrot är vegetarisk lyx som smakar lågmält, milt och på något sätt förfinat. Resten av rötterna ska bli soppa förstås.

Så passande att vi redan har stoppat frön i jorden som ska gro nästa år. Det går bra att så på våren, men om du inte har tjäle i marken ännu och en jordplätt som är djupt grävd, så några frön och hoppas på lite hemodlad lyx nästa vinter.

3 januari 2012


Kommentar av Linnéa
22 januari 2012

Nu var det längesedan jag var här och kommenterade.

Svartrötter låter ju som något jag får prova, hemköp har ofta ekologiska svartrötter till rätt så bra pris. Jag är också alldeles för dålig på att göra soppa, men nu ligger ju snön åter över stan och sopp och gryttiderna har återkommit. Det hade förstås varit trevligare att göra det tillsammans med någon, men jag får vänta till nästa höst!

Jag hoppas att ni gömmer er där inne med té och musik, sagor och lite bra serier. Förhoppningsvis ses vi när våren har kommit!

Kramar från storstan.

Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...