Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Se rött!

Det är bra med vänner. Den sorten som kommer och hjälper till i trädgården är inte så pjåkig. I helgen har vi haft besök av systrarna W som hade med sig tomatplantor och robusta arbetskläder. Tillsammans åstadkom vi en hel del: nästan alla odlingslådor är nu tjusigt faluröda och matchar de röda detaljerna på vårt hus väldigt fint. Dessutom är den bit av trädgårdslandet som inte var gödslad och låg ogrävd under ett lager gödsel och halm nu färdig och potatisen satt! Lite sent, men å andra sidan kommer väl bladmöglet och kniper alla potatisar som inte aktar sig.

 

Det blir så snyggt med enhetligt inramning till alla lådor - jag kan knappt bärga mig tills det är grönt i alla. Vitlöken gör sitt till, i alla fall. Jag tror antroposoferna har någon idé om att det är bra att ha sin trädgård alldeles utanför huset. Det är nog helt rätt. Så bra man mår av att titta ut och se allting gro och bli sugen, kanske röra sig mot köket...

 

 


Ska man arbeta ska man minsann äta också. Det blev hirsbiffar med goda röror och klyftpotatis till lunch, allt var förberett så vi inte behövde avbryta så länge. Te är avgörande för glada trädgårdsarbetare och rabarberpaj (fast med muscovadosocker istället för rå- och farinsocker) med första hemmaskördade rabarbern och prinsesstårta till fika efteråt gjorde inte saken sämre.

 

Arbetsdag med vänner kan jag varmt rekommendera. Nu gäller det bara att vi återgäldar tjänsten, helst innan vi har en bebis att släpa med oss också... 

 

14 maj 2012


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...