Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Pannkakspanik

"Ja, din dotter hällde i två extra slevar av smeten när jag vände ryggen till, annars gick det bara bra". Igår stekte min svåger pannkakor med två tvååringar i köket, vilket förstås förde tankarna till Hjälpa till, sa Pulvret av Inger och Lasse Sandberg. Morfar får närapå en hjärtattack när Pulvret kör elvisp och knäcker ägg. Skönt med lite socialrealism i barnlitteraturen, tänker jag. Få saker kan stressa upp mig mer än att laga mat med en tvååring som gärna vill hjälpa till med vilka moment som helst. Okej, koka gröt går bra, riva morötter och förstås forma brödbullar (hon gör sina bajskorvar och är så lycklig). Visst vill jag att hon ska vara med men inte på bekostnad av min psykiska hälsa.

Sen stöter man ibland på föräldrar som är så rysligt duktiga och låter barnen vara med överallt. Så skulle man förstås ha det. Sååå myyysigt. Självklart återfinns de slags föräldrarna i Ingrid och pappa av Katerina Janouch och Mervi Lindman som på uppstyltad vers skildrar en gullegullig pappa som sjunger och dansar spisdans medan han lagar mat en vanlig tisdagkväll. Till och med fisken dansar med fast den ligger inslagen i tidningspapper i kylskåpet.

Det är dags för mig att lägga band på nerverna och släppa taget lite grann så min dotter kan få upptäcka hur kul det är med matlagning. Men ge mig också lite socialrealism att luta mig tillbaka på när det stormar för vilt bland grytorna.

28 mars 2012


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...