Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Något nytt, något gammalt

Där satt den! Jag har infriat mitt nyårslöfte nummer ett, att baka bagels. Snygga blev de, och goda! Citronbagels fick det bli. Med rejäla mängder smör på blev de jomrans goda. Följaktligen försvann de med en rasande fart men nu vågar jag mig på att baka nya någon gång snart.
Det är rasande trevligt att våga sig på något nytt ibland. Jag bläddrar gärna i kokböcker men det är ganska sällan jag fastnar för något recept och verkligen lagar det. Nej, jag håller mig i trygghetszonen. Så bökigt att handla ingredienser som man inte brukar ha hemma, vad ska jag göra med tamarindpastan när jag väl har gjort den där currygrytan? Om grytan inte duger sällar sig burken gärna till skaran av kylskåpsfyllare: lingonsylten från 2005 som jag inte nänns slänga för att jag fick den, de inlagda gröna tomaterna som en hyresvärd gav mig och som smakade gammal strumpa, mystiska tuber som är så hoprullade att det inte längre går att tyda vad de innehåller...

Då är det bra att naturen (eller elnätet) har sin gång. När vi kom hem från en tids bortavaro befann sig kylfrysen i ett rysligt skick med någon slags mojsig, broccolidoftande sörja i en låda, möglig lök i en annan, en surdeg som sett sina bästa dagar och ett kvarglömt paket mjölk. En säkring hade gått och tjosan hejsan var vi tvungna att städa ur kylen. Farväl lingonsylt! Du blir säkert härlig kompostmylla en vacker dag.

24 januari 2011


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...