Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Matens moral

”Det är bara vegetarianer som ska äta nyttigt!” ylade den glade mannen bakom disken. Vi handlade valnötter och pumpafrön för att fixa extra omega 3 på naturlig väg, utan fina fiskar (och utan den räliga linfröoljan, usch). Själv är han vegan och var väl inte blodigt allvarlig, men det ligger allt något i det.

 

 

Är man vegetarian är det bara att ge upp. Även om jag äter lika många kakor som mina arbetskamrater, och gärna fler, så är jag sådär Storebror-ser-dig-moralisk när jag någon gång tackar nej. Herregud, inte vill man bli granskad av en sån där renlevnadsmänniska när man äter sina mazariner.

Faktum är att jag är en riktig sockergris och mycket sällan backar för bakverk eller för den delen chips. Att jag dessutom tycker om linssoppa och groddar behöver inte alls vara oförenligt med dragningen till onyttigheter. Jag tycker om mat, helt enkelt! Så den där hemska nyttighetsstämpeln kan jag gärna vara av med.

Förutom när det är dags att skriva avtal om frisktandvård, förstås.

19 januari 2011


Kommentar av Fia
24 januari 2011

Gröt med kladdkaka låter intressant, klart värt att prova! Morden i Midsomer kräver egentligen te och scones med clotted cream, lycklig den som kunde...

Kommentar av Néa
23 januari 2011

Äsch, jag blandar drömmar med pumpakärnor och gröt med kladdkaka. Lite gott får man unna sig (även om det gärna blir för mycket). Som nu, framför morden i midsomer, något man gärna äter något sötsliskigt till. Eller gurka, som kylskåpet bjöd på idag.

Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...