Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Lös samhällsproblemen över kvällsmackan

Jag är väldigt förtjust i att lyssna på P1. Framför allt Epstein i P1, som alltid tar upp intressanta ämnen och har en så skön stil. Nu är programmet ännu bättre eftersom kocken Jens Linder (som jag också är ganska förtjust i) börjat delta regelbundet i syfte att lösa samhällsproblem med mat. Visst är det en fantastisk tanke! Visst kan det fungera så?

 

De flesta av våra högtider kretsar kring maten. Midsommar utan färskpotatis, jul utan julskinka, påskmiddag utan ägg är otänkbart. Mat är centralt och så är det i alla kulturer, vågar jag påstå. Maten diskuteras ständigt: det är dieter, debatter, kostråd, fettstrider eller vad nu löpsedlarna kan komma på att kalla det. Varför då inte lösa samhällsproblemen med mat? Programmet jag lyssnade på igår hamnade om dålig sömn. Den varma mjölken togs förstås upp, och kvällsmackan. Läkare och forskare som deltog i programmet var helt med på tåget. Bra att dricka något varmt, otrevligt att somna hungrig. Hemskt med den lutheranska idén att späka sig och inte äta något efter klockan sju, som en del bantningstyper förespråkar. Alla var rörande överens.

 

Och så en dagobertmacka på det. Behöver det vara svårare än så? Kolla in recept och program här.

24 april 2012


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...