Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Leve säsongenJag älskar att bläddra i kokböcker. Just nu tittar jag i en som handlar om att må bra, matmässigt, under alla årstider. Någonting är mystiskt här. Hur ska jag kunna må bra av paprikor i min mustiga vintergryta? Så vitt jag vet växer det inga paprikor i Sverige på vintern. Några hundra mil eller så söderut, i Holland, borde det inte heller kunna växa några, så vitt jag vet. Ändå ligger de där och blänker nypolerat i grönsaksdisken. Det är konstigt det där, våra krav och vår vana att få precis det vi vill ha, precis när vi vill ha det. Jordgubbar hör inte hemma på våren! De kommer på nåder några veckor under den svenska högsommaren, om inte i frysdisken. Är inte det vad vi svenskar alltid säger? Vi kurar hela vintern, sen njuter vi så mycket mer av våren och sommaren när de väl kommer.
4 december 2010
Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|