Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Kanelbulleinstinkter

Min dotter. En tjyv. En riktig kanelbulletjyv, alltså. Hur kan man vid 15 månaders ålder, utan tidigare erfarenheter av bullar, veta att det är så gott med kanelbullar att det lönar sig att tassa fram till bordet där de ligger, nygräddade, och svalnar, sträcka sig på tå, ramla på kuppen? Det kanske är instinkt. Eller bara kardemummadoften. Stora dottern är mer indirekt. Hon slår sina lovar, säger att oj, där ligger det bullar. Undrar om de är goda? Ska vi äta dem någon gång, kanske på lördag? Nästan så man får hjärtsnörp av hur återhållen hon är. Fast desto mindre när bullen ligger på tallriken!

Det är något med bakning som handlar om kärlek och omtanke. Inplastade kakor kan också vara en fin gest, men riktig bullmamme-/pappe-feeling blir det först när de är bakade med smör, nygräddade på en plåt i köket. För när det är fest så är det. Ha en doftande, mjuk, saftig och nybakad kanelbullens dag!

3 oktober 2013


Kommentar av Linnéa
13 oktober 2013

Haha, men kanelbullebegäret tyder ju på god smak! Börjar bli dags att baka en sats snart känner jag...

Redaktionens kommentar
Åh! Dina kanelbullar är magnifikt goda. Och om du missade kanelbullens dag måste du faktiskt ta igen. Dubbelt. :)

Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...