Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Jordiska tankar

Så är det äntligen dags igen. När första barmarken tittade fram började frökatalogerna dimpa ner i brevlådan. Jag tror vi har planerat och planerat om igen flera gånger i vinter men till slut har vi enats om vad som ska odlas och vilka sorter. Årets enda miss hittills är att kronärtskockor ska sås inomhus redan i januari, och det tåget har rullat förbi. Jag tror inte vi kan motstå att köpa några plantor för att få riktig herremanskänsla till vårt lilla vita hus!


Lite lär man sig från år till år. Visst är det gott med kålrabbi men en hel odlingslåda full med fotbollsstora rekordkålrabbi av sorten Superschmeltz blir det inte i år. Man måste fundera över vad man verkligen använder i köket och hålla huvudet lite kallt...


Om alla jordens makter är med oss ska vi i alla fall skämma bort dottern (och oss själva!) med hemodlade majskolvar, kokta med smör i sommar. Och massor av spröda vaxbönor, purpurbönor och sockerärtor, överdådiga squashar och pumpor, smultronsöta jordgubbar. Lite vettiga användbara grödor ocskå: potatis, lök, vitlök. Och så ett stänk herrgård förstås.

1 mars 2012


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...