Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Illaluktande välgörare

 

En hög med gödsel är väl inget för en matblogg, tänker ni kanske. Men det är just vad det är! Just den här högen ligger i min trädgård och väntar på att ge massor med välbehövd näring till jorden. Vilket privilegium att bo i lantbrukartät bygd och slippa fåniga plastpåsar från mataffären som kostar skjortan, har fraktats vem vet hur långt och i de flesta fall innehåller konstgödsel.


Apropå konstgödsel, här på Österlen har det visst blivit dyrare att köpa gödsel av lantbrukarna. Det i sin tur beror på att priset på konstgödsel har gått upp och bönderna faktiskt börjat använda sin egenproducerade gödsel, har jag fått höra genom slätt-telegrafen. Trevligt att det är skälet för min ganska marginella merkostnad!


Nå, nu ser jag fram emot att det växer så det knakar och brakar. Lite flugor får man väl ta.

7 mars 2012


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...