Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

I det lilla

Vad är det med saker som är mindre än de borde vara? Miniatyrer, alltså. Det är något så lockande med det där puttifnuttiga formatet. Jag minns när de sålde yttepyttebebispaprikor i mataffären - vi åt och åt. Eller körsbärstomater. De inte bara smakar gott, de är gulliga också. Då äter man mer. Eller bara en sådan sak som att inviga treårspresenten ordentligt; en dockservis från 60-talet. En vanlig ontihalsenonsdag blir bättre med myntate i miniatyrkoppar och småsmå äppelbitar på söta assietter. (Precis som en snuvig torsdag blir bättre med kanelbullar!)

Av denna anledning är jag om min man oense om vilka höns vi ska skaffa. Han vill ha produktiva höns, lugna och gärna med fin färg på äggen. Hmmm, lovvärda egenskaper hos värpare tillika husdjur. Men jag vill ha små höns. Sprättande mikrohönor och duniga kycklingar små som studsbollar. En tupp som säger i-iiii-ii-iiiii! Och alldeles förtjusande små ägg.

 

Nå, vi får väl se om vi kan mötas på halva vägen. Lantrashöns vill vi gärna ha, båda två. Finns den gyllene medelvägen?

4 oktober 2012


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...