Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Håll i kål

Inte bara högtider hör samman med mat som ler och långhalm. Oväder också. Vi inväntar första höststormen, kanske blir det orkanbyar och redan friskar det i. Hönsen är instängda och skottkärrorna uppvälta bakom uthuset. Vattnet är tappat. Det behövs något tryggt att hålla sig fast i när det blåser om öronen.


Det ultimata brukar vara varm choklad - vid själsliga problem, när man är trött, när någon fyller år, då hör det till. Eftersom vi inte har mjölk nog kan vi inte hålla oss i koppen, händerna kupade, filten omvirad, brasan brinner men det viner i skorstenen. Nej, det blir något rejälare. Piroger! Ja! Perfekt att baka med VAB-barn i köket och går att fylla med i stort sett vad som helst. Vi väljer kål. Varför inte? Förut trodde jag broccoli hörde sommaren till men vår gamla sort Calabrais ger fortfarande skott. Lättkokta, hackade, ner i fyllningen. Mer då? Finhacka en lök, och ett par vitlöksklyftor (det satte vi igår till nästa år förresten!), strimla lite färsk grönkål och släng i lite strimlad vitkål av säsongens första huvud, fräs. Hacka ner några tomater som fått mogna i fönstret. En klick tomatpuré, ett par matskedar grädde fanns det visst. Och ett par kvistar timjan när man stänger hönsluckan.

Perfekt att hålla sig i när det stormar! Eller, va? Är alla redan uppätna?

28 oktober 2013


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...