Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Flödet

Det finns säkert forskning om det där med så kallat flow. Flöde. När man kommer in i någon bra rytm, allting går som man vill, trafikljusen slår om till grönt i rätt ordning och försäkringskassan beviljar. Eller vad det nu kan vara.

Flödet är sällan något som uppstår i köket kvart över sex när jag inte vet vad jag ska laga. Men någon gång ibland: Nordegren och Epstein på radio i datorn, barnen leker snällt med något och fnissar och kommer överens, ingrediensernas lösa trådar går plötsligt ihop till en väv som bara är helt perfekt, det vill säga en riktigt god rätt med rätt tillbehör som dessutom gör alla glada. Och som man orkar och faktiskt vill, ja VILL laga.

Det kanske är för de där stunderna som man harvar på med matlagningen och envisas med att göra från grunden, dag efter dag.

5 mars 2013


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...