Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Behagas lite tomatsås på gröten?

Som förälder till en ettåring tvingas man fundera mycket över hur, när och vad ungen ska äta. För att inte tala om att ungen ska få i sig något alls för den delen! De små käcka broschyrerna från bvc hjälper föga när man sitter med tredje försöket till frukost och barnet fortfarande inte vill äta. Jag försöker ta det lugnt.

Uppenbarligen svälter hon inte ihjäl. Framför allt vill jag inte tratta i henne något utan väntar på att hon ska göra sina egna matupptäckter. Smörstekta kantareller är en favorit, chèvre och avokado brukar också gå ner. En riktig finsmakare, tänker ni. Njae…

Min dotter är som mest intresserad av maten i tillredningsfasen, vilket har lett till orgier i rå lök, en viss förkärlek för att äta citron direkt i klyftor och att större delen av vissa måltider intas sittande på min höft med avsmakningsskeden i högsta hugg. Mjölksyrad lök får vi lägga restriktioner på. Jag tror att ett lite friare tänkesätt i köket lägger ett tungt fundament för matglädje. Eftersom tomatsås är en stor favorit föreslog den unga damens farmor tomatsås på gröten. Ja, varför inte? Den skålen gick ner med räserfart.

16 januari 2011


Kommentar av Faster
11 februari 2011

Varför inte testa en härlig hackebiff med vitökssmör?

Kommentar av Néa
17 januari 2011

Haha, redan en riktig äventyrare både rörande smak och kombinationer!

Duktig tös som vågar sig på att experimentera, det bådar gott för framtiden. Räknar med att besöka Livs källare om en tjugo år, där gröt med tomatsås stolterar som förrätt. Och varför inte huvudrätt och efterrätt med vettja. Allt som är gott är bra!

Kommentar av Godsägar´n
16 januari 2011

Inte konstigt att den ungen är söt med den kosthållningen! Tomat, gröt och rå lök är en höjdare ;)!

Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...