Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Påväg igen,

 

Åt skogen,

Min råa matlagning har sakta men säkert gått åt skogen. Julens traditioner greppade tag i mig och även om jag åt en hel del rå mat så blev det mer och mer övervägande tillagad vegetarisk mat. Jag läste mycket om LFRF (Low Fat Raw Food), där man i stort sett bara äter frukt och grönsaker. En diet man gärna följer om man vill detoxa sig och rensa sig på gifter. Detta borde betyda att det är en bra diet även för ett friskt tillstånd. Varför skulle det vara någon skilnad på maten som gör dig frisk mot den som håller dig frisk? Innom LFRF är det viktigt att man får i sig tillräckligt med kolhydrater och energi för att må bra annars blir man lätt trött och får "cravings". Ser du bara till att äta tillräckligt med frukt så kommer du att känna dig nöjd. Vissa menar att vi är skapta för att tycka om sött och att det inte bara är ok, utan även nödvändigt. Får vi bara i oss tillräckligt med kolhydrater från frukt och grönsaker så kommer vi att känna oss tillfredställda och känner inte alls något sötsug efter maten.

Jag tyckte själv att det kändes som den ultimata dieten och att bara äta gormét raw food kändes inte tillräckligt bra. Jag kan ha svårt att stanna upp och nöja mig. Hela tiden vill jag söka vidare och se om det fnns något ännu bättre eller ännu mer sant bakom krönet. Tyvärr, denna gång, stod det en vän bakom krönet som argumenterade väl om varför LFRF inte alls var den optimala dieten. bakom honom fanns ett stup och jag föll. Plötsligt kändes det lite hopplöst. Vad ska jag äta? Jag kunde jag inte bestämma mig om vad som var den optimala dieten. Jag hade läst så mycket med olika synvinkalar och bildat min sanning. När någon sedan kommer med en anann sanning, någon som dessutom har en fantastisk argumentationsförmåga, så blev min hjärna tiltad. Utan någon direkt plan på hur jag ville att min kost skulle se ut föll jag tillbaka till gamla vanor, i hög utsträckning. Jag föll till och med längre tillbaka, och åt inte bara tillagad mat utan även mat med tillsatsämnen och socker. Jag började med bröd igen, jag åt godis. Måttlighet har heller aldrig varit min starka sida, oftast blit det allt eller inget. Så lite i min värld blir allt. Därför tryckte jag i mig allt som kom min väg (inte kött dock), och jag kände i min kropp hur jag började kräva socker och bröd igen. Jag kunde känna mig lättirriterad och trött. Vi blev sjuka. Imunförsvaret var inte på topp direkt. Jag började med vanlig förkylning och feber, sedan var jag friskt i några dagar, sen fick jag feber igen och influensan, sedan var jag frisk några dagar för att få masjuka. =) Efter detta kommer återigen en vanlig förkylning och jag är fortfarande snorig. Helt otroligt.

Nu är jag påväg tillbaka. Solen skiner och jag ser hoppfullt på våren och vad den skall inbringa. Jag tänker inte läsa mer om ämnet raw food, jag tänker landa i den kunskap jag redan har och vara nöjd ett tag. Jag tänker sakta men säkert gå över till mer och mer råkost. Det ända jag hela tiden hållt stenhårt på är första frukosten, som antingen har varit smoothie eller frukt på annat sätt.

Så fort förkylningen lagt sig måste jag börja träna inför vätternrundan, som äger rum i juni. Det hade varit bra med ett par hundra mil i benen innan dess, så det är bara att börja cykla! När träningen kommer igång så kommer även det hjälpa till att vilja äta så bra som bara möjligt för att bli stark, smidig och uthållig! Heja, heja!

I slutet av månaden har jag raw food träff och då är alla välkomna hem till mig! Då äter vi god och hälsosam raw food och njuter av livet och varandras sälskap! Vi ses!

7 mars 2012


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...