Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Tiden går...

Ja, tiden går och jag experimenterar vidare… Här om dagen gjorde jag en gotländsk saffrans-pannkaka á la raw-style! Jag fick helt rätt konsistens och smaken blev gudomlig! Jag blötlade chiafrön i mandelmjölk, blandade i citronhonung, mandelkross, saffran och vanilj m.m.
Jag gjorde även en chokladkaka med kakaokross i, den blev härligt krämig och chokladig med lite cruch! Rå Kakao innehåller över 300 näringsrika ämnen - bland annat höga halter av antioxidanter, magnesium, järn, krom, C-vitamin och endorfin.
Dessutom innehåller kakao ämnen som ger positiva känslor såsom seretonin, dopamin, anandamin och fenyletylamin. Det är väl kända neurotransmittorer som hjälper till att lindra depression och är förknippade med att ge känslor av lust och välmående. Det finns även studier som visar att kakao ökar halten kväveoxid i blodkärlen, vilket gör att de vidgas och att blodtrycket sjunker. Ett lägre blodtryck bidrar till minskad risk för hjärnblödning och hjärtinfarkt. Så ät och njut! Choklad är kärlek!

  

30 april 2011


Kommentar av Tina Nygren
19 maj 2011

Älskar detta! =) Underbart.

Redaktionens kommentar

=)

Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...