Chokladkakor

Tjusiga cookies Uppgradera dina chocolate chip cookies till finfika med cacao nibs och muscovadosocker!

Sakta men säkert...

Finns det något som gör en så glad som när ens barn äter den mat man serverar? Isak, min son på tre år, slukar i sig chiafrö-gröten nu om morgnarna. Jag blandar mixade frön med havremjölk och vaniljpulver som jag låter stå en kvart tills det svällt färdigt och blivit gröt av det hela. Till det serverar jag ofta blåbär samt havremjölk. Havremjölken är inte rå, så det är ett steg till vi ska ta, men den är väldigt god tycker jag, plus att det är enkelt. Å andra sidan måste jag säga att det inte är särskilt svårt att göra egen mjölk. Antingen någon form av nötmjölk, där man mixar nötter med vatten och sen silar. Eller så kan man göra sesamfrömjölk, där man bara mixar fröna till pulver och sen mixar i hop det med vatten. Sesamfrön är rika på kalcium. En tesked sesamfrön ska innehålla mer kalcium än ett glas komjölk. Dessutom är inte sesamfrön slembildande och inflamationsökande som komjölken. Chiafrön är något jag varmt rekommenderar alla, särskilt växande barn, att äta! Det är en komplett råvara, då den innehåller lättillgänglig, komplett protein vilket betyder alla livsviktiga aminosyror. Dessutom är det fullproppat med mineralet och vitaminer, perfekt för växande men även "färdigväxta" kroppar!

29 april 2011


Vardagsfavorit i egen tappning

Fiskpinnar Hemgjorda fiskpinnar slår frysdiskens med hästlängder.

Svamprätter

Pastapytt med kantareller Höstiga smaker av squash och kantareller passar bra i en lättlagad och samtidigt lyxig pastarätt.
Prenumerera direkt! Gratis!

Quesadillas

Greppvänliga tacos Visst är tacos gott men variation förnöjer - gör egna quesadillas med härligt rökig smak.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...