Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Så gick sommaren...

Bilden är tagen på en myggig plats i skogen söder om jokkmokk.

Jaha... Så var det snart september. Sommaren har gått otroligt fort, men så har vi också hittat på väldigt mycket saker! Vi har bl.a varit på Malta och hälsat på min syster, sen har vi tältat oss genom sverige då vi körde mot Kiruna och Abisko. Men vi har haft många delmål, bl.a. en väldigt mysig festival som heter Urkult och ligger i Ångermanland. Jag har även fått reda på att jag är gravid igen! Väldigt oväntat men hemskt välkommet. Tajming har aldrig varit min starka sida. Jag är redan i vecka 18 och det är många vänner som jag inte har hunnit berätta det för än, det känns lite tokigt.. men, men.

Raw Foodandet gick åt skogen de tre första månaderna då jag mådde konstant illa om jag inte åt med exakt tre timmars mellanrum och absolut inget socker eller vetemjöl. Men det var mycket andra saker som slank in i min kost, utan att jag hade något val ;-) Min kropp krävde det, för att inte må illa. 

På resande fot är det heller inte alltid så lätt med raw food. Eller tja, det borde inte vara så svårt, när man inte ens behöver tillaga det. Men å andra sidan är det svårt att mixa i skogen. Visst behövs det inte alltd mixas, men för att barnen skulle vara nöjda också, så blev det kokt ris och tomater och andra grönsaker, som vi tillagade i Trangiakök. Vi bodde  ju oftat i skogen eller liknande, gärna nära en sjö så vi hade tillgång till vatten, så någon elektrisitet fanns inte till hands. Någon teckning på mobilerna hade vi inte heller så fort vi kom norr om Sollefteå. Helt dött, förutom i de större städerna, som jokkmokk, arvidsjaur, gällivare osv. Men jag njöt av det, med semester från tekniken. Något som dock är väldigt lätt att ha med sig är chiafrön och vaniljpulver, som man bara kan blanda med vatten eller gärna havremjölk om det finns till hands. Det är både gott, mättade och näringsrikt.

 

Frukt och nötter är ju också lätt att fixa till

 

En dag när vi befann oss hos mina svärföräldrar i Dalsland, så blev vi plötsligt fikasugna. En kvart senare kunde vi äta en raw choklad råtta. Det var min svägerska som tyckte att det skulle bli en råtta då jag frågade vilken form kakan skulle ha. Hennes svar var inget jag förväntade mig :-) Men jag gillar oväntade utmaningar så en råtta blev det! 

 

På söndag ska jag på Raw Food knyt i Vejbystand, alla är välkommna så om ni är sugna gå bara in på Rawfoodmiddagar.se och klicka er vidare till raw food knyt och anmäla er!

Vi ses!

 

 

 

 

21 augusti 2012


Kommentar av osignerat
28 augusti 2012

Tjusig rå-vego-råtta och roligt att du är tillbaka på bloggen!

Kommentar av Xanna
21 augusti 2012

Grattis!!! Vad roligt att ni blir än fler! :D

Du vet att jag älskar dig. Puss på din mage och hela din familj!

Svar av Jahna
21 augusti 2012

Tack min sköna böna! :-) Love ya too!

Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...