Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Recept, grunden till allt...

Recept,

 

Grunden i de flesta kakor är lätt! 

1. Mixa valfri nöt/frö till mjöl.

2. Använder du torkade dadlar, mixa dem tillsammans med lite vatten, till någon form av dadelsirap. Använder du färska dadlar behöver du inte för-mixa dem.

3. Blanda i ev. kokosolja samt valfri smak, ex. vanilj, kanel, lime m.m.

4. forma till önskad form.

 

 

En jätte enkel kaka, men guuudomligt god är:

Limeboll

Då använder jag peccannötter, dadlar, vanilj, saften från en lime samt lite kokosolja.

Jag skulle gissa på ungefär en tredjedel dadlar till mjölet. Så cirka 3 dl nötmjöl, 1 dl dadelsmet, 1 lime, 1 msk vanilj, 1 msk kokosolja.

Om man väljer att försiktigt smälta kokosoljan innan man blandar i den så gör det inget om bollarna verkar lite kletiga, då stelnar de till lite i kylskåpet. Men det är absolut inte nödvändigt, jag orkar som oftast inte göra det, när det bara är till mig själv. =)

 

I bland vill man ha lite torrare botten, lite kexigare cheescake botten tex. Då är det en bra idé att blanda i en större del kokosflingor. Experimentera och prova dig fram! Det är också väldigt lätt att gömma nyttigheter i dessa kakor, ex. nässelpulver, nyponpulver, maca, camu camu, hampaprotein m.m 

På toppen!

Vill man ha någon form av créme eller grädde på kakan finns det oändligt med möjligheter! Till Chokladbakelsen som jag har lagt in en bild på tidigare använde jag mixad banan, rå kakao, smält kokosolja och möjligen cashewnötmjöl för att få den mindre rinnig. Vill man ha den nötfri finns det andra alternativ. Till Cheesecaken blandade jag i det tjocka i kokosmjölken (bara den vita krämen) för att få den vit och fin och krämigt god.

Vill man istället ha en krämig, kleting topping på kakan som inte stelnar hoppar man helt enkelt bara över kokosoljan. En chokladsmet som är lätt och god är: 

alt. 1: banan, rå kakao, dadlar, vanilj. Mixa!

alt. 2: cashewnötmjöl, rå kakao, dadlar, vanilj. Mixa! 

alt. 3: den vita tjocka delen från kokosmjölken, honung, vanilj. Mixa.

Vill man inte ha chokladsmak utan någon annan smak, ex. hallon, kan det vara en bra idé att använda färska bär eller söta med dadlar istället för honung för att få den mindre rinnig, eller blanda i mer chashewmjöl.

 

Hoppas ni kan få nytta av mina kak-recept-idéer! Det är bara att fråga om något är oklart eller om ni funderar över något och inte orkar prova själv! I'm here for You, if you want me to! ;-) det rimmar!

Kärlek!

31 maj 2011


Kommentar av osignerat
31 maj 2011

Har du några proportioner på toppingen? Hur mycket av allt?

Redaktionens kommentar

lättast är nog att prova sig fram... Blanda blött o torrt tills du får den konsistens du vill ha...

Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...