Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Raw in Kopenhagen

Förra veckan spenderade vi ett par dagar i Köpenhamn. Det var avslappnat och skönt. Solen värmde och maten var underbar!

Jag hade förmånen att bekanta mig med (så vitt jag vet) Köpenhamns enda Raw Food "restaurang", Raw 42.  Vi var trötta och hungriga efter en lång dag på Zoo. Med en karta i vår hand som de turister vi var, hittade vi Raw 42 ganska enkelt. Det var bara en sidogata till ströget. När vi kom fram blev vi dock lite besvikna på den lilla lokalen. Vi hade hoppats på en restaurang där vi kunde sitta och ha det bra tillsammans, istället fick vi dela upp oss två och två utspridda. Personalen var inte heller överväldigande trevliga. De var absolut inte otrevliga, men de lämnade inget större intryck på mig. Däremot gjorde maten det! Jag åt rå lasagne och en chokladkaka till efterrätt. Det var mycket gott, och självklart när jag kom hem provade jag att efterlikna det jag ätit där. Enligt min och mina vänners mening lyckades jag rätt bra! En annan sak som förvånade mig med detta Café, var att de såg ytterst förvånade ut när jag bad om någon form av mjölk, ex. mandelmjölk till min väns te (som var kokat). De hade ingen mjölk av något slag. inget att hänga upp sig på men det förvånade mig.

Något de hade som jag inte sett tidigare var ett vitt pulver de hällde i stora mängder på salladen. Jag frågade dem vad det var och de svarade att det var torkad olja och vinäger. Mycket märkligt tänkte jag. Men häftigt. Undrar varför man väjler att torka olja och vinäger och hur man över huvudtaget lyckas med en sådan sak. 

21 maj 2011


Kommentar av Michaela
24 maj 2011

Jag har själv också varit där och jag jobbar på rawfooodshop.se. Instämmer verkligen med allt du säger, personalen ger inte mycket att gå på eller visar något direkt service intresse. Det är förresten frystorkad vinäger och olja :) Jag frågade också när jag var där. RawFood House har öppnat i malmö på friisgatan, lite väl dyrt men en rätt trevlig upplevelse i alla fall till skillnad från RAW 42.

Ha det bäst!

Redaktionens kommentar

Ja, det är roligt att lilla malmö har två raw food ställen! Jag har inte hunnit ta mig till Raw Food house än men det ska jag snart ändra på. Dyrt är det överallt, sannerligen! Kanske skulle man starta ett rått falafelställe.. ;-) Tack för din kommentar, det är alltid kul med respons!

Kommentar av Godsägar´n
23 maj 2011

Spännande! Vi väntar såklart på recept - både på chokladkakan men framförallt hur man torkar olja och vinäger ;)!

Redaktionens kommentar

Ja, då vet vi att man frystorkar olja o vinäger =)...

Resept... Jag ska ta i tu med recept skrivande... Det är jätte kul att det finns intresse! Om inte min lilla Vide vaknar så ska jag få ner lite recept redan nu... lev väl!

Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...