Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Nationaldagen i Höör


I dag var jag i Höör och sålde råa kakor och chokladpraliner som jag själv tillverkat. Det var Nationaldagsfirande och kulturkvartersdag.! Jag delade bord med en god vän som sålde egentillverkade smycken, det var för övrigt denna goda vän som informerat mig om denna dag.. =)

Jag visste inte vart jag skulle och knappt vad som skulle hända, men det oroade mig inte det minsta. De sista förberedelserna, dvs att packa in praliner i cellofanpåsar, gjorde jag vid halv fyra på morgonen. Vid fem var jag färdig så då gick jag och sov ett par timmar till, innan det var dags för mina minisar att vakna. Morgonen flöt på helt enligt planen och jag lämnade huset, samt alla familjemedlemmar vid halv elva. Det var faktiskt första gången sedan Vide kom till världen som jag var borta en hela dag utan något barn. Det var redan riktigt varmt och jag oroade mig lite för att pralinerna skulle smälta. Men oro kyler inga praliner, så jag körde glatt vidare i vår fina volvo utan AC. Jag mötte min vän på Ica i Höör där vi ordnade med växel och proviant. Vi kör sedan vidare till platsen, där vi möts av medeltida musik och små mysiga hus. Vi går genom gränden av mysiga hus och genom marknadsstånd. Även om vi var där innan allt började så hade det redan börjat dyka upp en hel del folk. När vi tillslut hittar vår plats och vårt bord börjar vi duka upp våra skapelser. Det är redan en hel del människor som kommer fram och undrar vad vi har för något. Till en början dukar jag upp allt jag tagit med mig, för att sedan inse att solen kommer döda allt jag har och därför plocka ner det mesta i kylväskan igen. Solen gassar och vi flyttar vårt bord allt eftersom solen kikar fram över trädet som vi skyddar oss bakom. Vi träffar många roliga och intressanta människor! Underbart! Jag älskar att prata med främlingar! =) Särskilt om ämnen jag brinner för, dvs bl.a raw food! ;-) När man står på marknader är det så roligt att studera folk. Vissa är nyfikna på om det finns något värt att spendera pengar på, på bordet, andra blir nyfikna på oss som säljare, medan vissa bara är ute efter smakprover. Det härliga är att alla är lika välkomna! Några går förbi för att aldrig mer komma tillbaka, andra återkommer, några slog sig t.o.m ner vid oss i skuggan under trädet för att prata vidare. Det kom även vänner jag kände sedan tidigare.

Detta var första gången jag sålde mina raw food bakverk ute i verkligheten, förutom caféet i byn. Jag älskar den direkta kontakten man får med människor när man står på marknader och säljer. Jag har sålt saker på marknader tidigare och även haft loppis så miljön var bekant. En hel del blev sålt, en hel del smälte bort och en liten del åts upp. =) Jag hade ingen aning om hur det skulle gå och hur intresset för raw food skulle vara, men jag måste säga att jag är nöjd! Många visste vad raw food var, jag träffade t.o.m. en som själv levt på uteslutande raw food, men de allra flesta undrade vad som blev kvar när man gör en kaka utan socker, mjölk och mjöl... =) Bara det gottigaste, svarar jag! Du vet, det goda som gör gott även efter du ätit det!

7 juni 2011


Kommentar av Xanna
8 juni 2011

Låter som en lyckad dag! Kul att recepten finns med här också! Ska genast länka till dem som bett om recepten! :D

Svar av Namn/signatur
9 juni 2011

Tack fina du! Jag har visst glömt bort det...

Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...