Bakelser

Fina mazariner Imponera med hemgjorda mazariner - något helt annat än de inplastade.

Lasagne är gott!

 

Innan jag började med raw food var jag vegetarian i 13 år. En av mina favoriträtter då var min egna vegetariska lasagne. Jag dregglar fortfarande när jag tänker på den ;-) Men nu har jag kommit på en variant till den. En variant som är betydligt nyttigare, snabbare att göra och lättare att diska efter =)

1. Gör en tomatröra: Finhacka tomater, riv morötter fint, finhacka spenat eller annat bladgrönt, rör i hop med en rejäl skvätt tamari (rå sojasås), krydda om du vill med lite svartpeppar.  Du behöver inte salta, Tamarin är salt så det räcker.

2. Hyvla en squash/succini med en osthyvel, så du får fina lasagne plattor. Strö lite salt på dem.

3. Gör en "ost"sås: mixa cashewnötter till mjöl, blanda i saft från en citron, vitlök, vatten och örtsalt. Mixa!

 

Nu kan du antingen lägga det i en klassisk ungsfast form och varva sås och "plattor". (vill man kan man stoppa in den i ugnen en stund i 40 grader så känns den varm när man äter den, utan att ha förstört näringsämnena.)

Du kan också lägga upp lasagnen portionsvis, så som jag har gjort på bilden. Då hällde jag först upp tomatröran, sedan lade jag på succiniplattorna och därefter bredde jag på "ost"såsen. Avslutningsvis toppade jag med lite hackade soltorkade tomater. Servera med lite sallad, mest för ögats skull, då hela lasagnen egentligen är en sallad =)

 

Den här "ost"såsen tillsammans med soltorkade tomater var också väldigt god till blomkål. Hacka då blomkål i valfri storlek, blanda i lite sallad och annat du är sugen på. Häll över såsen och strö över mycket hackade soltorkade tomater. Toppa gärna med pumpafrön!

12 juni 2011


Kommentar av osignerat
13 juni 2011

Spännande!

Svar av Namn/signatur
14 juni 2011

va bra! ;-)

Lingonsylt

Ett mångsidigt bär Lingonsylt passar till såväl köttbullarna som pannkakorna. En oumbärlig del i svensk matkultur helt enkelt! Plocka, koka, njut.

Bullar

Äppelbullar med äppelmos Känns överflödet av äpplen övermäktigt? Koka äppelmos och passa på att baka bullar i samma veva. Mums!
Prenumerera direkt! Gratis!

Sås

Rhodeislandsås Snygg färg har rhodeislandsåsen som lyfter salladen eller kanske hamburgaren till nya höjder.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...

 Krönikor 

"Höstens alla mysböcker ger mig rysningar"

Nu är jag så där irriterad igen. På sommaren går det bra, då fokuserar förlagen som ger ut kokböcker på ämnen som "de hundra godaste gräddtårtorna" och "sill i parti och minut". Men så fort dagarna börjar bli kortare så kommer de, som höstlöv, först ett och et...

Läs vidare ...

 Bokrecensioner 

Allt annat än svenska sockerkakor

Mästerkonditorn Roy Fares följer upp sin första, och hyllade, bakbok "Sweet!" med en bok om amerikanska bakverk. Snyggt, stort och sött! Titeln "United States of Cakes" lurar mig att tro att det är en övergripande bok om am...

Läs vidare ...

Vacker kokbok för de redan frälsta

Veggivore kanske blir ett nytt ord att lägga till ordförrådet. På författarens hemsida kan man läsa följande förklaring till begreppet: Ordet ”veggi” behöver ingen vidare förklaring. Men vo...

Läs vidare ...

Högtravande, studentikost – och alldeles underbart!

Edward Bloms kokbok är, precis som titeln anger, alldeles för mycket. Jag tänker att det kanske är ett skämt – tills jag börjar läsa. Flertalet av de kokböcker som ges ut idag brukar innehålla f&o...

Läs vidare ...

Personliga intervjuer skiljer ut boken från mängden

I "Bagarnas bästa bröd och bakverk" har Åsa Swanberg och Malou Holm träffat några av Sveriges främsta bagare och konditorer. Vilka kan det vara? tänkte jag först. De kända kockarna kan man ju räkna upp...

Läs vidare ...

 Artiklar 

Ny bakbok lovar godare glutenfritt bröd

Att baka glutenfritt kan vara knepigt. Nu kommer en ny bakbok som bara handlar om glutenfritt bröd. Med hjälp av bland annat bovete, majsmjöl och nyponskalsmjöl blir de glutenfria bröden godare. Författarna använder också kall degvätska, små mängder jäst och l...

Läs vidare ...

Vegetarianer se hit – ny gedigen kokbok

Snygg som en saga tycker LitteraturMagazinets recensent Nina Fries om Bonniers vegetariska kokbok. "Den är så oerhört skön att vila ögonen på, inbunden med någon slags grov väv, i retro färgskala." Hon blir också förförd av många av rätternas namn. Vad sägs om...

Läs vidare ...