Enkelt och gott med äpple

Äppelpaj med kanel Är det världens godaste äppelpaj? Nåja, det finns många som slåss om titeln men det här är en riktig favorit med klassiska smakkombon äpple och kanel

Lasagne är gott!

 

Innan jag började med raw food var jag vegetarian i 13 år. En av mina favoriträtter då var min egna vegetariska lasagne. Jag dregglar fortfarande när jag tänker på den ;-) Men nu har jag kommit på en variant till den. En variant som är betydligt nyttigare, snabbare att göra och lättare att diska efter =)

1. Gör en tomatröra: Finhacka tomater, riv morötter fint, finhacka spenat eller annat bladgrönt, rör i hop med en rejäl skvätt tamari (rå sojasås), krydda om du vill med lite svartpeppar.  Du behöver inte salta, Tamarin är salt så det räcker.

2. Hyvla en squash/succini med en osthyvel, så du får fina lasagne plattor. Strö lite salt på dem.

3. Gör en "ost"sås: mixa cashewnötter till mjöl, blanda i saft från en citron, vitlök, vatten och örtsalt. Mixa!

 

Nu kan du antingen lägga det i en klassisk ungsfast form och varva sås och "plattor". (vill man kan man stoppa in den i ugnen en stund i 40 grader så känns den varm när man äter den, utan att ha förstört näringsämnena.)

Du kan också lägga upp lasagnen portionsvis, så som jag har gjort på bilden. Då hällde jag först upp tomatröran, sedan lade jag på succiniplattorna och därefter bredde jag på "ost"såsen. Avslutningsvis toppade jag med lite hackade soltorkade tomater. Servera med lite sallad, mest för ögats skull, då hela lasagnen egentligen är en sallad =)

 

Den här "ost"såsen tillsammans med soltorkade tomater var också väldigt god till blomkål. Hacka då blomkål i valfri storlek, blanda i lite sallad och annat du är sugen på. Häll över såsen och strö över mycket hackade soltorkade tomater. Toppa gärna med pumpafrön!

12 juni 2011


Kommentar av osignerat
13 juni 2011

Spännande!

Svar av Namn/signatur
14 juni 2011

va bra! ;-)

Kladdkakor

Kladdkaka med nötmarängbotten Förnya kladdkaksbaket med en lätt marängbotten med hasselnötter. Vispad grädde är ett måste!

Svamprätter

Pastapytt med kantareller Höstiga smaker av squash och kantareller passar bra i en lättlagad och samtidigt lyxig pastarätt.
Prenumerera direkt! Gratis!

Sås

Rhodeislandsås Snygg färg har rhodeislandsåsen som lyfter salladen eller kanske hamburgaren till nya höjder.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...